1 Ocak 2013 Salı

Acılı Ekmek (Her Evre)


mmmisler gibi acılı ekmek yaptım size:) şahane oldu:)

4 yk yulaf kepeği
1 yk mısır nişastası (ataktakiler bunun yerine de kepek koysun)
2 yk süt tozu
1 tam yumurta, 1 yumurta akı
1 tepeleme yk yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 çk tatlandırıcı
1 çk tuz
3-4 yk lor
1 tk toz biber, 1 tk pul biber, 2 çk çemen tozu

lor hariç tüm malzemeler mikserin düşük devrinde karışana kadar çırpılır, en son lor eklenerek baton kek kalıbında (teflon) 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. acı severler mutlaka deneyin:)

bu da bu akşamki yemeğim. acılı ekmek ve tavada azcık soğanla sotelenmiş kalça şiş:)

3 yorum: