16 Ocak 2013 Çarşamba

Hamburger Ekmeği (Her Evre)


ben daha ne yapayım a dostlar:) evet işin sırrını açıklıyorum. kepek tadı almamak için optimum ölçü 1/3. yani her 1 yk kepek için 3 yk süt tozu dedin mi olay bitiyor:)

pizzayı yaptığımdan beri o hamurla aşk yaşıyoruz. sonrasında bide pide yaptım biliyorsunuz. kısmet bunaymış:)

3 yk süt tozu
1 yk kepek
1 yumurta
1 çk kabartma tozu

malzemeleri karıştırın ve istediğiniz bir kapta yağlı kağıtla 180 derecede kızarana kadar pişirin. ben en küçük boy yuvarlak borcamı ve kapağını kullandım:)

artık arasını doldurmayı hayal gücünüze bırakıyorum:)

28 yorum:

  1. hüznü ruveyda16 Ocak 2013 19:04

    I love you edaa i love you edaaaa:-D

    YanıtlaSil
  2. dukan görse mutluluktan ağlardı :)

    YanıtlaSil
  3. Tarifleriniz bir harika, özellikle bu ekmeklerle bni kurtarıyorsunuz! Süt tozunu ne kadar koyuyorsunuz? Gram ya da fotoğraf verebilir misiniz? Sanki benimki katı oldu ve süt eklemek zorunda kaldım :( Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süt tozu ve kepek tepeleme kaşık oluyor

      Sil
    2. cevabınız için teşekkürler

      Sil
  4. Süpersin canım benim valla o kadar zamandır takipteyim bugüne nasipmiş yazmak .Geçmiş olsun .Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sözün bittiği yer..... tek kelime ile harika... hamburger isteğimin doruklara ulaştığı anda hızır gibi yetişti ve inanki o yağlı hamburgerleri aratmadı... çok ama çok teşekkürler... o kadar iyi geldiki arkadaşım Allah ne muradın varsa versin :))

    YanıtlaSil
  6. süt tozum kalmadı sütleolmazmı hadı olur de hadi:(

    YanıtlaSil
  7. dukancan muhteşem kokuyo bu şeker şeyler teşekkürlerr ekmek yapmaktan cok korkuyordum ya olmazsa kabarmazsa diye kurtarıcım oldun:):)

    YanıtlaSil
  8. Yaptım harika oldu ... Tost yaparak tükettim :)))))))))))

    YanıtlaSil
  9. Bu cok guzel oldu yahu kek niyetine yiyebilirin :)

    YanıtlaSil
  10. eda herseyden once cok tesekkurler baska bı sıtede takılıyodum adını bıle bılmedıgım malzemelerle bıseyler yapmaya calısıyodum:)gorsellerden kesfettım blogunu sey soracam kepek dıye yazmıssın sadece yulaf kepegımı yoksa dıgerımı onuda kullanıyorum ben
    nihal

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Sinem ben;
    Yaklaşık 5 aydır yapıyorum bu diyeti 15 kilo verdim neler neler denedim ama ben böyle bir şey yemedim nasıl lezzetli oldu anlatamam ellerine kollarına aklına fikrine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. Kepekk demissin eda yulaf kepegumi?ikincisi kabartma tozu cay kasigimi corba kasigimi?

    YanıtlaSil
  13. Silikon muffin kapları olur mu ? Borcam demişsin anlamadım ben nasıl sığdı azıcık hamur koca borcama ?

    YanıtlaSil
  14. Elinize saglik şu an yapıyorum bu harc bir hanburger ekmeği için mi yoksa 2 hanburger ekmeği için mi? Acil bilgi alabilirmiyim ayrıca benim Yuvarlak kaplarım yoktu küçük güveç kaplarına yapmayı düşünüyorum uygunmudur teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 tane çıkıyor ince koymanıza rağmen kabarıyor. güveç kabında da olur tahminim ben sadece camda yapıyorum ama yağlıkağıt varken sorun olacağını sanmıyorum

      Sil
    2. cevabınız için teşekkür ederim denedim güveç kabında oldukça küçük oldu sonra birde sosluk tavalarda deneyim diye 2 sine başladım biraz yoğurt ve yumurta sarım vardı ekledim daha yumuşak oldu ama kağıttan çıkaramadım soğuyunca :(

      Sil
  15. mcdolds ve burger king te hamburger ekmekleri pek güzel olmuyo, ama özellikle dışarda satılan marketlerdekiler, bir tane marka yok kaliteli hamburger ekmeği satan, yok yani anca sünger , dökülüyor, patlıyor, markaları kınıyorum, dur hatta twitlerle sövecem

    YanıtlaSil
  16. cay kasıgımı corba kasıgımı bence cay :) kabartma tozunu soruyorum :) ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  17. yaptıgım hıcbırsey guzel olmuyor cok uzuluyorum ..ya kalıplarım yanlıs ya fırınım kotu uyguluyorum olmuyor ..slıkon kalıp almam lazım galıba..ah keske sızın kadar guzel yapabılsem daha saglam ılerlerdım dıyetımde

    YanıtlaSil