25 Ocak 2013 Cuma

Kakaolu Kurbiş:) (Atak Hariç)


ay ben bayıldım bu karışım işine:)

tatlandırıcımın dibini görmesem kek türevi bişey yapacaktım ama sadece 3 yk kaldığını görünce malzeme azalttım mecburen.

6 yk doğalsan yulaf kepeği galeta karışımı
1 yumurta akı
3 yk tatlandırıcı
8-10 yk süt
yarım paket kabartma tozu
1 yk kakao

isterseniz daha tatlı da yapabilirsiniz dediğim gibi bende o kadar kalmıştı. ama tadından memnunum:) kuru malzemeyi güzelce karıştırıp sütü ekleyin. yumurta akını da ekledikten sonra yoğurun. normal kurabiyeye göre daha sıvı oluyor. ben yine kaşıkla koydum tepsiye. isterseniz sütü azaltıp elde top top yapılabilecek kıvamı verebilirsiniz. bir sonrakini de öyle yapmayı planlıyorum. yağlı kağıt serilmiş tepside 200 derecede 15 dakika pişirdim. akşam film keyfimize eşlik edecekler:)

6 yorum:

  1. Ne farki var sence yulaf kepegi karisimiinin eda..daha kitir oluyo mu mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aksine çok daha yumuşak ve puf puf oluyor

      Sil
  2. Sadece yulaf kepegı ile olur mu

    YanıtlaSil
  3. Tek kelime ile muhteşem! Sıcakken hafif ıslak kek kıvamında idi... Ne diyim Eda Hanım, kelimeler kifayetsiz :)))

    YanıtlaSil
  4. Denedim ama sonuç husrandi,
    1.sut miktari az geldi biraz daha eklemek zorunda kaldim
    2.kurabiyeler yagli kâğıda yapıştı siz yaptığınızda boyle birsey olmadi mi
    3.tat cok yavan

    YanıtlaSil