14 Ocak 2013 Pazartesi
Kıymalı Pide (Atak Hariç)
buna da pidenin dibi diyesim var:)) zira hasssssssstası olduğum pizza hamuruyla yaptım kendilerini. o kadar güzel ve zerre kadar kepek tadı olmayan bir hamur değerlendirilmeliydi. deneyenler bilir ben daha bişey demiyorum:)
ben 2 ölçü yaptım ama tek öğün için şu ölçülerle yapabilirsiniz.
3 yk süt tozu
1 yk kepek
1 tk nişasta
1 yumurta
2-3 yk süt (hamuru ıslatacak kadar)
tuz
harcı:
100 gram kıyma
1 küçük boy soğan
1 tk biber salçası
pul biber
harç malzemelerini güzelce kavurun. kıymanın pişmesine yakın salçasını ekleyip isteğe göre biraz su ve zeytinyağ ekleyebilirsiniz. harç piştikten sınra hamurun kuruları, sütü ve yumurtasını bu sırayla güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş borcamla 180 derecede ısıtılmış fırında 3 dk pişirin. hala sıvı olacak ama üstünde hafif bir tabaka oluşmaya başlayacak. bu aşamada harcı hamura yerleştirin. ben gelişi güzel dağıttım. tekrar fırınlayın. üstü hafif kızardığında pişmiş demektir. isteğe göre kaşarla süsleyin:)
Etiketler:
Dukan,
Dukan Diyeti,
Kıyma,
Kıymalı Pide,
Pizza,
Süt,
Süt Tozu,
Tuzlular
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ya ama senin bana kastın mı var :) pizzaya doyamamışken şimdi pide...
YanıtlaSilpizza patlaması yaşayacaktım bugün :) eline sağlık canımcım
işte bide onun böyle bol acılı bol soğanlı kıymalı versiyonunu düşün. bu öyle bişey:P
Silbayıldım harika oldu... bu hamur çok iyi bir taban malzemesi oldu... ellerine sağlık çok teşekkürler...
YanıtlaSilkesinlikle hamur tuttuktan sonra herşeyle yapılabilir
SilŞu atak evresi bitseydi -,-
YanıtlaSilbiter:)
Silben bunun üzerine kaşar yerine yumurta çırptım çok lezzetli oldu aklına fikrine sağlık edacım
YanıtlaSilharika ellerine sağlık daha öncedende pide yi ve pizzayı yaptımm süper oldular bugun protein günüm pide yapsam yesemmm olurmu sizce:))
YanıtlaSil