14 Ocak 2013 Pazartesi

Kıymalı Pide (Atak Hariç)


buna da pidenin dibi diyesim var:)) zira hasssssssstası olduğum pizza hamuruyla yaptım kendilerini. o kadar güzel ve zerre kadar kepek tadı olmayan bir hamur değerlendirilmeliydi. deneyenler bilir ben daha bişey demiyorum:)

ben 2 ölçü yaptım ama tek öğün için şu ölçülerle yapabilirsiniz.

3 yk süt tozu
1 yk kepek
1 tk nişasta
1 yumurta
2-3 yk süt (hamuru ıslatacak kadar)
tuz

harcı:
100 gram kıyma
1 küçük boy soğan
1 tk biber salçası
pul biber

harç malzemelerini güzelce kavurun. kıymanın pişmesine yakın salçasını ekleyip isteğe göre biraz su ve zeytinyağ ekleyebilirsiniz. harç piştikten sınra hamurun kuruları, sütü ve yumurtasını bu sırayla güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş borcamla 180 derecede ısıtılmış fırında 3 dk pişirin. hala sıvı olacak ama üstünde hafif bir tabaka oluşmaya başlayacak. bu aşamada harcı hamura yerleştirin. ben gelişi güzel dağıttım. tekrar fırınlayın. üstü hafif kızardığında pişmiş demektir. isteğe göre kaşarla süsleyin:)

8 yorum:

  1. ya ama senin bana kastın mı var :) pizzaya doyamamışken şimdi pide...
    pizza patlaması yaşayacaktım bugün :) eline sağlık canımcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bide onun böyle bol acılı bol soğanlı kıymalı versiyonunu düşün. bu öyle bişey:P

      Sil
  2. bayıldım harika oldu... bu hamur çok iyi bir taban malzemesi oldu... ellerine sağlık çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle hamur tuttuktan sonra herşeyle yapılabilir

      Sil
  3. Şu atak evresi bitseydi -,-

    YanıtlaSil
  4. ben bunun üzerine kaşar yerine yumurta çırptım çok lezzetli oldu aklına fikrine sağlık edacım

    YanıtlaSil
  5. harika ellerine sağlık daha öncedende pide yi ve pizzayı yaptımm süper oldular bugun protein günüm pide yapsam yesemmm olurmu sizce:))

    YanıtlaSil