muhammarayı bol buldum n'apıcağımı şaşırdım:) bulabildiğim bütün tuzlu kraker tariflerine baktım, hepsi yumurta akı ve lorla yapılmış. gözümden kaçan olduysa da kusura bakmasınlar.
dün petibör bisküvileri (kedi dili de diyebiliriz zira meğer daha önce Simla bu tarifte yapmış aynısını ama herhalde adı atıştırmalık olunca patladı gitti:)) yerken bunun tuzlusu daha mı güzel olabilir acaba diye düşündüm. elimde de hazır muhammara varken karıştırdım gitti:)
4 tk süt tozu
1 yumurta
2 yk muhammara
bu kadar:) önce yumurta ve süt tozunu güzelce çırpın krema kıvamını alsın, sonra muhammarayı da ekleyip 1 dakika daha çırpın. 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin, hemen yanabiliyor sürekli kontrol etmeyi unutmayın:)
neden atak hariç salçadan dolayımı
YanıtlaSil