2 Eylül 2012 Pazar

Susamlı Ekmek (Atak Hariç)


ben bu ekmeği yerim! sen nasıl güzel kabardın nasıl mis gibi piştin öyle canım:) karşınızda susamlı ekmek.

4 yk yulaf kepeği
3 yk süt tozu
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tk mısır unu
2 yk yoğurt
1 tk tatlandırıcı (kepek tadını yok etmesi için)
hamuru sıvılaştıracak kadar süt
süslemek için susam
2 dilim Pınar Delight salam

tüm malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz. sütünü en son ilave ediyoruz. harç poğaça hamurundan sıvı, kek hamurundan katı olacak. harcın yarısını borcama döküp dilimlediğimiz salamlarımızı diziyoruz. sonra kalan yarısını döküp fırına atıyoruz. salamlar pişerken dibe çöküyor. fotoğraftaki görüntü ortaya çıkıyor. önce yüksek ayarda 20 dk kadr pişiriyoruz (175 derece gibi) sonra bi 10 dk 100 dereceye kadar pişiriyoruz ki içi güzelce pişsin. kare borcamda pişirirseniz 4 adet kocamamn diliminiz olur. dikdörtgen borcamda keyfinize göre 6 ya da 8 dilim çıkarabilirsiniz. her ikisinde de mis gibi kabarıyor.

bu da idda üzerine misafire yaptığım ve hiçbirinin içinde yağ, un vs olmadığına asla inanmadığı bol susamlı versiyonu:)

18 yorum:

  1. Ben bunu yaptım harika oldu...kepek yiyemeyenlere tavsiye ederim....ben susam yerine hassas tohumu kullandım....üstüne değil ama hamurun icine ...severek tükettim ..eline saglik eda..sen olmasan ben ne yerdim bilmiyorum....seçil dukan can dan sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üstüne koyunca susamlar yerken dökülüyor seçilcim. içine koyduğun haşhaşa dikkat et yağlı tohum neticede:)

      Sil
  2. Hala Beko turbo fırını alamadım....senin ki kadar gevrek olamasa da hiç fena olmuyor....

    YanıtlaSil
  3. tatlandırıcı yerine kepek tadı olmasın diye çok çok az miktarda tuz koysak nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuz koymakta bir sorun yok ama süt tozunun verdiği tuzlu tat yüzünden gerek olmuyor. fakat tuz kepek tadına etki etmiyor malesef. tatlandırıcı 1 tk olunca ekmeği tatlı yapmıyor ama kepek tadını yok ediyor gerçekten

      Sil
  4. Ekmeği biraz önce denedim. Tek kelimeyle harika! Tebrikler ve teşekkürler. Sırada 'çakma ıspanaklı börek var'

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve bu ekmeği denemek istiyorum ancak bir sorum var: mısır unu yerine nişastası kullansak sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikisi bambaşka işlevleri olan şeyler. hiç kullanmayabilirsiniz, yerine aynı orande kepek ekleyebilirsiniz

      Sil
  6. yukarıda beyaz ekmeğin altınada yazdığım gibi denendi harika oldu elllerine sağlık kendileri favorim oldu birde kıtır ekmeği deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Misir unu seyirde kullanilabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o konu biraz karışık. biz diyete başladığımızda yani bundan aylar önce 1 tk mısırunu serbestti günde. bu tarifler de o zamandan. sonra bunun bir çeviri hatası olduğu söylendi ve çoğukişikullanmayı bıraktı. mısır nişastası günde 1 yk oldu. ama başından beri bunu kullanarak kilo verenler ben dahil kullanmaya devam ediyor. yani tavsiyem hiç kullanmadıysanız kullanmayın. onun olduğu tariflerde onun yerine nişasta koyabilirsiniz.

      Sil
  8. süper oldu, kepek tadı olmadan tuzlu yemek çok güzel dukanda bana göre.ben üstüne çöreotu koydum, arasına da keçi loru, haret ki karışmadı, öylece ortada kaldı peyniri, elinize sağlık. arasına yağsız kıyma veya ıspanak veya pırasyala denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene tabi hamur güzel olduktan sonra her harçla olur:)

      Sil
  9. Ben bunu salamsiz yaptim ve bu ekmegin hamuru muhteeesseeemmmmm. Kepek tadi yok, zaten hic sevmiyorum kepegi. Benim icin gunler senlendi, ellerine saglik Eda Hanim :)

    YanıtlaSil
  10. borcama yağlı kağt koymak gerekir mi acil cevap:(

    YanıtlaSil
  11. edaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...... mısır ununun tamamen yasak olduğunu bu lezzetli ekmeği 4 sefer yaptıktan sonra öğrendim.....sen ne diyosun acil cevabını bekliyorummm tamda istediğim lezzeti bulmuştum

    YanıtlaSil