7 Eylül 2012 Cuma
Tatlı Ekşi Çin Sosu (Atak Hariç)
Bu sos çin usulü general TSO tavukta kullandığım sos. orda gözden kaçabilir diye tekrar verelim zira ketçap mayonez ve türevi kullanamamak kuru tavuk yemeklerini ya da etleri köfteleri yerken baya canımı sıkıyor:) bu haliyle leziz bir dip sos olarak bandıra bandıra ye beni diyor bu çağrıya kulak veriniz:)
2 diş sarımsak
3-4 yk soya sosu
3-4 yk balsamik sirke
1 çk toz tatlandırıcı
1 tk nişasta
istediğiniz kıvamı verecek kadar su.
sarımsak rendelenip tüm malzemeler yapışmaz teflon tavada güzelce karıştırılarak pişiriliyor. koyuluk kıvamını istediğiniz oranda suyu azar azar ekleyerek belirleyebilirsiniz. soya sosu zaten tuzlu olduğundan aman diyim tadına bakmadan tuz ilave etmeyin:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder