3 Eylül 2012 Pazartesi

Kepeksiz Tost Ekmeği (Her Evre)


bu tarif canım böyle açma gibi poğaça gibi bişeyler istiyor ama kepek hakkım yok diyenlere gelsin:) eğer pişirme ayarını tam olarak yapabilirseniz ekmeğiniz aynen bu fotoğrafta göründüğü gibi olacak. yok tost yapmasam da olur ben böyle puf puf yerim derseniz aczık sönse de sorun yok:)

12 yk süt tozu (1 paket)
2 yumurta
1 çk mahlep (silme)
1 tk toz tatlandırıcı
yarım paket kabartma tozu
2 yk yoğurt (tepeleme)
hamuru cıklaştıracak kadar süt

süt hariç bütün malzemeyi düşük ayarda çırpıyoruz ve azar azat süt ekleyerek hamuru cıvık bir harç haline getiriyoruz. 180 derede ısıtılmış fırında içi pişene kadar pişiriyoruz. yaklaşık 25 dkda tamamen pişiyor.

bu ölçülerle 12 dilim çıkıyor. günlük hakkımız 3 yk olduğuna göre ona göre tüketiyoruz. pişerken ilk dklarda anormal kabardığından dolayı ilk 10 dkdan sonra ısıyı 100 derece civarına düşürmeyi unutmayın ki kabardığı hızla sönmesin:)

6 yorum:

  1. Atak hariç, demişsiniz ama süttozu atakta yasak mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değildir tabi. düzeltmeyi yaptım teşekkürler:)

      Sil
  2. mahlep izinli mi ya her evrede:S

    YanıtlaSil
  3. mahlep yoksa? :'(

    YanıtlaSil
  4. bu tarifte günlük hakkımız 3yk demişsiniz? nedir o süt tozu mu günlük 3yk sınırı olan? degilse onun icin bi sınırlama var mıdır?

    YanıtlaSil
  5. tatlandirici koymasak ne olur

    YanıtlaSil