30 Ağustos 2012 Perşembe

Çin Usulü General TSO Tavuk (Atak Hariç)


Çin yemeği seven var mı?:) hem de tadı 1e 1 aynı olup en kolay yapılanından:)

Eda usulü General TSO Tavuk:))

kuşbaşı doğranmış yarım tavuk göğsü
1 yumurta
5 yk soya sosu
3 yk balsamik sirke
2 diş sarımsak
2 yk toz tatlandırıcı
1 çk mısır nişastası (silme)
sıcak su
sıvı yağ


yumurtayı bir tabağa kırıp tavukları içinde iyice karıştırın. yapışmaz tavaya 1 damla yağ damlatıp tavukları üst üste gelmeyecek şekilde koyun. önce kısık sonra harlı ateşte hiç karıştırmadan pişirin. bu kısım önemli. karıştırırsanız böyle nar gibi kızarmaz. altının iyice kızardığına emin olduktan sonra çevirin. yine önce kısık sonra harlı ateşte iyice kızartın. başka bir teflon tencereye 2 diş sarımsağı rendeleyin. normalde yağda kavrulur ama gerek kalmadı. ben bütün sos malzemesini karıştırarak pişirdim. istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz. sonra iyice kızaran tavukları sos tenceresine alıp sosla iyice karıştırdıktan sonra kapağını kapatın. 2-3 dk içinde servise hazır. tek kelimeyle nefis oldu. yalnız soya sosundaki tuza dikkat. ben dengelemek için yanında bir koca bardak çok çok az tuzlu ayranla yedim. nefis oldu. afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder