30 Ağustos 2012 Perşembe

Pastırmalı Lorlu Muffin (Her Evre)




yarışmacı yokluğundan uydurmasyon tarifler volume bilmem kaç:)

hadi sütüm kalmamış anlarım, 2 yumurta kalması da bi yere kadar ama yulaf kepeği biter mi nan?? bitmemeliydi. neyse ki bin yıl önce alıp bi kenara koyduğum buğday kepeği imdadıma yetişti:) ben ilk defa kullandım ve sonuç şahane. ama siz hepsini yulaf kepeğiyle yapabilirsiniz. içleri mükemmel pişmekle kalmadı dolu dolu tok tok oldular. 10 tane çıktı ve sadece 3 kaşık kepek var:)

1.5 yk yulaf kepeği
1.5 yk buğday kepeği
2 yumurta
3 tepeleme yk yoğurt


4 yk süt tozu
yarım paket kabartma tozu
4 -5 kaşık lor
1 çk mahlep
5-6 damla sıvı tatlandırıcı ya da 1 çk toz tatlandırıcı
4 dilim çemesiz pastırma

pastırma hariç tüm malzemeler en son lor eklenecek şekilde güzelce karıştırılır. lor da eklendikten sonra muffin kaplarına 1er kaşık harç konur. küçücük küçücük dilimlenen pastırma göz kararı paylaştırılır ve üstleri tekrar harçla kaplanır. 175 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir, mis gibi yenir:)

1 yorum:

  1. Yaptım ve yediimm gayet lezizlerdi hemde mikrodalgada yaptımm, bi ızgara bi miKro derken çook güzl oldulaar

    YanıtlaSil