30 Ağustos 2012 Perşembe

Köri Soslu Tavuk (Atak Hariç)



köri soslu tavuk isteyen:)

yarım tavuk göğsü
yarım bardak light süt
2 tatlı kaşığı köri baharatı
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz

tavuk göğsü kuş başı doğranıp yapışmaz tavada kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. suyunu iyice saldıktan sonra kapağı açılıp suyunu çekmesi beklenir. suyunu çektikten sonra kavurmaya devam edilir. ufak bir kapta süt, köri, tuz ve nişasta karıştırılıp pişirilir. dibini tutmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor. iyice kavrulan tavuklar suyunu tamamen çekince koyulaşan sos tavuklara eklenir ve kapak tekrar kapatılır. 2-3 dk içinde sosu çeken tavuk servise hazır. afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Ccccccooookkkkk lezzetliiii... Dün yaptım hop indirdim mideye... Eline emeğine sağlık :-*

    YanıtlaSil