30 Ağustos 2012 Perşembe

Tavada Tavuk Şiş (Her Evre)



yine değişik bir tavuk yemeğiyle karşınızdayım:)

tavada tavuk şiş

yarım tavuk göğsü
1 tk salça (atakta domates püresi kullanılabilir bunun yerine)
1 yk yoğurt
3-4 yk su
kekik
karabiber
tuz
1 tk sıvıyağ


kuşbaşı doğranmış tavukları yağsız tavada kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. suyunu salıp tekrar çektikten sonra 3-4 dk kapağını açmayın. tavuklar tavaya hafif yapışıp kızarma başlayacak. 1 tk yağı bu aşamada ekleyin. iyice kızaran tavuklara tamamını iyice karıştırıp suyla incelttiğiniz sosu ekleyerek kapağını tekrar kapatın. 5-6 dk içinde sosu iyice çekip kuruyan tavuk şiş tadında yemeğiniz hazır. afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder