30 Ağustos 2012 Perşembe
Tavada Tavuk Şiş (Her Evre)
yine değişik bir tavuk yemeğiyle karşınızdayım:)
tavada tavuk şiş
yarım tavuk göğsü
1 tk salça (atakta domates püresi kullanılabilir bunun yerine)
1 yk yoğurt
3-4 yk su
kekik
karabiber
tuz
1 tk sıvıyağ
kuşbaşı doğranmış tavukları yağsız tavada kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. suyunu salıp tekrar çektikten sonra 3-4 dk kapağını açmayın. tavuklar tavaya hafif yapışıp kızarma başlayacak. 1 tk yağı bu aşamada ekleyin. iyice kızaran tavuklara tamamını iyice karıştırıp suyla incelttiğiniz sosu ekleyerek kapağını tekrar kapatın. 5-6 dk içinde sosu iyice çekip kuruyan tavuk şiş tadında yemeğiniz hazır. afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder