9 Ocak 2013 Çarşamba

Tart Tadında Gojili Kek (Atak Hariç)


teeey ne zaman yaptığım ama eklemeyi unuttuğum bir tarif kendileri. kısmet bugüneymiş.

4 yk yulaf kepeği
4 yk süt tozu
4 yk toz tatlandırıcı
1 yk mısır nişastası
3 yumurta
3/4 su bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
2 tk tarçın
3 yk 5 dk suda bekletilmiş goji berry

goji hariç tüm malzemeyi çırpmadan güzelce karıştırın. en son gojiyi de ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcamda sadece üst ya da üst ve fan ayarında 25 dk, 150 derecede pişirin. gojiler pişerken dibe çöküyor. alt ayarı açık ve yüksek derecede olunca tabana yapışmalarını ve kavruk olmalarını sevmiyorum. böyle pişince hem yumuşacık kaldılar hem de hamuru hafiften yapış yapış sakızlı gibi oldu. son 5 dk alt ayarını da açıp kendini toplamasını sağlayın. sonra sıcak ya da soğuk afiyetle yeyin:)

1 yorum:

  1. elinize sağlık harika görünüyor da ben goji berry yi nerde bulabilirim?

    YanıtlaSil