24 Ocak 2013 Perşembe

Soğan Halkası (Atak Hariç)


ocağına incir ağacı dikicem mc donalds:))

çıtır çıtır ve son derece sağlıklı bir atıştırmalık isteyenlere yeni bir tarifle geldim:) orjinali bol yağda kızartılmak suretiyle çıtırlaşıyor biliyorsunuz. bizim öyle bir şansımız olmadığından nasıl bişey yapsam da çıtır kıtır bir tat çıksa diye düşünürken biraz orjinal tarifinden biraz kendi eklemelerimle fırında pişirebileceğiniz mis gibi bir atıştırmalık yapmış oldum. kaplaması için de bir kaç version var, ben hepsini aynı tepside denedim ve en uygununu buldum.

1 adet orta boy beyaz soğan
yarım yk kepek
1 yk süt tozu
1 tk nişasta
yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 çk kabartma tozu
1 dilim kurutulmuş dukan ekmeği
yarım çk tuz
tercihe göre baharat

soğanı 1 cm kalınlığında dilimliyoruz. ekmek hariç diğer kuru malzemeyi güzelce karıştırıp sütünü ekliyoruz. topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra yumurtasını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. kuru ekmeğimizi robotta çekiyoruz. un kadar küçülmeyecek, çok hafif taneli kalacak. ekmeği bir tabağa alıyoruz. soğanlarımızı önce harca, sonra çekilmiş ekmeğe iyice buluyoruz. orjinalinde ekmekten sonra bir kez daha harca buluyolar ama öyle de denedim, tekrar harca sokunca ekmek kırıkları üstünden akıyor soğan çıplak kalıyor. o yüzden ekmekten sonra tekrar bulamadan direkt yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. fırını 200 derecede ısıtın ama tepsiyi içeri koyarken 150 dereceye indirin. hafif kızarmaya başlayana kadar 15-20 dk kadar pişirin. sonra ızgara modunu açıp, dereceyi tekrar 200'e çıkarın ve istediğiniz rengi alana kadar tutun. sonra da sıcakken kıtır kıtır götürün. ben daha naaaapim size:)))

not: kesinlikle sıcakken yeyin. telefonla konuşurken 2 tanesi soğudu. çıtırlığı kayboluyor soğudukça.

11 yorum:

  1. Yağda pişen herşeyden korkuyorum benden uzak olsunlar bir süre zaten atak dönemindeyim ben :) bana herşey yasak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi diyosun da yağda pişen şeylerden bize ne ki?

      Sil
  2. Ben bunu düşünmüştüm, fakat ben yapıncaya kadar yapmışşın:)
    Ben yulaf kepeği mısır unu karışımına batırmayı düşünmüştüm, bu da süper görünüyor.
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben birkaç farklı deneme yaptım en iyi sonuç ekmek kırıklarıyla aldığım:)

      Sil
  3. Atak artık bit de şu soğan halkaları yanında Eda ablanın hamburger ekmekleriyle bi de hamburger yapayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç gün atak yapıyosun yavrucum sen :)

      Sil
    2. 5 gün diye düşündüm 64.8 kg yim(dukan saolsun artık 62) de uygun mudur :/

      Sil
    3. değildirrrr. testi yapmadın mı yahu?

      Sil
    4. test 3 dedi ama ben 1 elma yemiş bulundum ve bu durumda atağa gün eklemek gerektiğini okumuştum :?
      yanlış mı yaptım ki :(

      Sil
    5. sen daha atakta meyve yediysen işin çok zor ama:S

      Sil
    6. Farkındayım depresyonluğum zaten :( ama artık aç kalmadan büyük motivaayonla yapma kararı aldım hayırlısı :)

      Sil