25 Ocak 2013 Cuma

Şipşak Poğaça (Atak Hariç)


elime ulaşmasını sabırsızlıkla beklediğim doğalsan yulaf kepeği karışımı nihayet geldi. ben de bunu daha önce raflarda görüp galeta unu karışımı sananlardandım. bu sebeple içeriği onaylattığı için Simla'ya ve ürünler için doğalsan'a teşekkürü bir borç bilirim:)

ürün tad olarakta kıvam olarakta işlev olarakta harika. kepekle hiç ilgisi yok. sadece suyla bile bir çok şey yapılabilir. ben yine de sütle başladım denemelere. açıkçası bu kadar lezzetli ve yumuşak bir poğaça beklemiyodum.

3 yk yulaf kepeği karışımı
karışımı ıslatacak kadar süt (yoğrulabilmesine yetecek kadar. sanırım yarım çay bardağı kadar koydum siz miktarı elinize göre ayarlayın)
1 çk kabartma tozu
1 yumurta
1-2 yk lor

malzemeler bu kadar. karışımı sütle ıslatın, üstüne yumurtayı kırın ama sarısının yarısını bir kenara ayırın. loru da ekleyip güzelce yoğurun. benimki elle şekil verecek kadar katı olmadığından kaşıkla yerleştirdim yağlı kağıt serilmiş tepsiye. üstlerine ayırdığım yarım yumurta sarısını sürüp biraz çörek otu serptim. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirdim. isteyen yoğururken çok azıcık dereotu da ekleyebilir. ekstra tuz koymayın kendinden tuzlu tadı. bu kadar:)


11 yorum:

  1. poğaca tarifi için deşmediğim site yoktu çoğu da 10 -12 yk yulaf kepeği içeriyordu bildiğin kepek yiyiyodum işte beklediğim an! :D Çok teşekkürler kucak dolusu sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de çok fazla kepek olduğundan kullanmak istemiyodum çoğu tarifi ama bu iyi oldu:)

      Sil
  2. Bu tarif muhteşem, resmen gerçek poğaça yedim aylar sonra:)

    YanıtlaSil
  3. atak hariç olma sebebi nedir?

    YanıtlaSil
  4. normal kepekle yapsam sorun olur mu?

    YanıtlaSil
  5. Yulaf kepeği ile kaç kaşığa tekabül ediyor acep

    YanıtlaSil
  6. merhaba,

    ben bu poçayı yaptım. ancak acayip kepek tadı vardı. birdaha yapmayı düşünmüyorum. ancak ekmek tariflerinizden 2-3 tanesini denedim. muhteşemler. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. bu kadar malzemeden nasıl bu kadar kalın poğaçalar çıktı ben yaptım incecik 4 tane çıktı kabarmadı kurabiye gibi oldu:S

    YanıtlaSil
  8. Selam Eda bloğunu kısa süre önce Simlanın bloğundan keşfettim ve açıkçası farklı kek ve özellikle ekmek tarifi bakıyordum ki senin iki tarifinle yüzümde güller açtı :D Malum kek ve ekmeğin kabarmaması ayrı bir sorun oluyor.Az önce de bu poğaçadan yaptım çayla götürmek üzere :D diyete başlamadan önce 93 kiloydum bu diyet ve sizin tarifleriniz ile 66 oldum :D başarılarının devamını diliyorum güzel tarifler paylaşman dileğiyle Antalya'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  9. süper oldu sağol Eda

    YanıtlaSil
  10. Dün akşam yaptım. Ben sütü biraz fazla kaçırdım sanırsam baya sıvık oldu. Ama şiddetle tavsiye ederim. Yine de çoook güzeldi:)
    Teşekkürler

    YanıtlaSil