10 Ocak 2013 Perşembe

Çırpılmış Yumurta (Her Evre)


gün geçmiyor ki insanın canı değişik bişeyler yemek istemesin. yumurtasız kahvaltı edemiyorum diyete başladığımdan beri. lorla, salamla, jambonla filan omlet yapıyorum genelde. yada haşlayıp krebe sarıyorum. ama allahın yumurtası neticede ne değişiklik yapabilirim derken aklıma çırpılmış yumurta geldi. yani İngilizler'in meşhur 'scrambled egg' dedikleri, onsuz sabah kendilerine gelemedikleri, iş gezilerinde kahvaltıda yiyebildiğim tek şey olan pişirme şekli. (zira adamlar kahvaltıda mantar ve fasülye yiyolar. evet bildiğimiz kuru fasülye:)

buyrun size klasik bir ingiliz kahvaltısı. kuru fasülye, mantar, hash browns, çırpılmış yumurta, reçel:)

aslında son derece basit. ama insan bazen inanamıyor aynı malzemenin şekli değişince tadı da nasıl değişiyor diye. bu yapımı son derece basit olan kahvaltılığın orjinalinde tereyağ kullanılıyor. o da mis gibi bir koku veriyor. ama öyle bir şansımız yok tabi:)

2-3 yumurta (benimkiler küçüktü 3 tane kullandım)
1 çay bardağından bir parmak az süt
1 tk zeytinyağ
1 damla tereyağ aroması
tuz-karabiber


yumurtaları yayvan bir kasede en az 2 dakika çırpın. sonra sütü ekleyip 1 dakika da sütle beraber çırpın. zeytinyağını yapışmaz teflon tavaya alıp hafifçe ısıtın, ama kesinlikle kızdırmayın. tuz ve karabiberini eklediğiniz karışımı tavaya alın. pişmeye başladıktan sonra, altının kızarmasına hiç fırsat vermeden parçalaya parçalaya sürekli karıştırın.istediğiniz kıvama geldikten sonra tabağınıza alıp dukan ekmeklerinizle afiyetle yeyin. ben pişirdikten sonra içine biraz lor da karıştırıyorum, şahane oluyor.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık bir sorum olacak bu lor peyniri bildiğimiz marketteki lor peyniri mi yoksa yağsızını bulup ya da yapıp mı kullanmak lazım? Ve hiç bir yerde yağsız peynir veya kaşar bulamadım oysaki dukan ekmeklerimle tost yapacaktım ben :(

    YanıtlaSil