31 Ağustos 2012 Cuma

Tost Ekmeği (Her Evre)



sanırsam bu sefer hakkaten tost ekmeği yaptım:

şimdiye kadar ekmeklerimi hep lorla yapıyordum. hiçbiri de ekmeğe benzemiyordu. çıtır çıtır mis gibi tost yemeyi çok özlediğimden olsa gerek bu tarif çıkıverdi ortaya:)

4 yk yulaf kepeği
3 yk süt tozu
3 yumurta
3 tepeleme yk yoğurt
yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
yarım çk mahlep
yarım çk susam

çörekotu hariç bütün malzemeyi güzelce çırpıp üstüne çörek otunu serpiniz. 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirip ılınınca dilimleyiniz. bu ka basit:)) ben yarın sabah kaşarlı tost yaparım ki bundan:))

43 yorum:

  1. Atak haric mi? neden?

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle güzel soru. düzelettim:)

    YanıtlaSil
  3. 4 yk yulaf kepeğinden 16 dilim ekmek mi? Günde 8 dilim yani.. Nefis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. ben bu tarz tarifleri genelde kepeği çeşitli şekillerde kullanmak için yapıyorum. yani bunun 4 diliminden yapılmış 2 adet tost zaten bol bol doyuruyor. kalan 1 kaşık hakkımı da tatlıda kullanıyorum mesela:)

      Sil
    2. selam ...öncelikle hayirli ugurlu olsun blogunuz cok guzel... sizi dukan sitesinden sessiz sakin takip edenlerdenim cok begeniyorum tariflerinizi uyguluyorum genel olarak hepsini diyebilirim tam benlik lezzetler... ellerinize yureginize saglik ...sessizce takip edip hayraniniz olan birisiyim hayatta isdediniz hersey gonlunuzce olsun... HAYAT BEN...

      Sil
    3. çok teşekkür ederim yorumlarınızı fikirlerinizi her zaman paylaşın lütfen:)

      Sil
  4. Tamam benimki hic sizin ki gibi kaçırmadı:( nerde yanlış yaptım? Lütfen bu ekmeğe ihtiyacım var!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl yapıyorsam tarifleri de o şekilde bire bir veriyorum aslında neden olmadı anlamadım. sorun ne tam olarak kabarmadı mı pişmedi mi nedir?

      Sil
  5. bende yaptım ama işi hamur kaldı neden hiç böyle kalın olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer tarife bire bir uyarak yaptıysanız bir de son 10 dk ısıyı 100 dereceye kadar düşürmeyi deneyin

      Sil
  6. yörsanın yarım yağlı turuncu olan yoğurdu olur mu?

    YanıtlaSil
  7. cnm şuan fırında kıvamı kekten daha cıvık idi doğrumudur? pişince yazıcam umarım olur

    YanıtlaSil
  8. aslında o kadar cıvık olmaması lazım tam kek hamuru gibi diyebiliriz. ben de merak ettim şimdi sonucu:)

    YanıtlaSil
  9. canım sonuç güzel çook hafif nemli ama sorunsuz oldu yalnız kabarsada senin ki kadar kalın değildi sanırım 2 ölçü yapmak lazım ve 10 dilim çıktı 5 cm kalınlığında..
    ama her evre yazıyor diye yaptım ben atak 1 deyim.
    atakta süt tozu yokmuş dogrumudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atakta süt tozunun sakıncası yok. her evreye uygun olan bir çok tatlıda kullanılıyor baknız pancake mesela:)

      Sil
  10. merhaba ben yeni dukancıyım:)bu tarifinizi deneyeceğim...ekmeği hazırladıktan sonra buzdolabında kaç gün saklayabiliriz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dolapta uzun süre durabiliyor ama ben şahsen 3 günden sonra tadını sevmemeye başlıyorum. o yüzden tariflerim genelde 2-3 günlük oluyor:)

      Sil
  11. tost ekmeğini nasıl bir lalıba döktünüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük boy baton teflon kalıp kullanıyorum ben bu tarz tarifler için

      Sil
  12. teşekkürlerrr

    YanıtlaSil
  13. sitene bayıldım! yazarken kullandığın dil harika, sanki en yakın arkadaşımla muhabbet ediyoruz dukan hakkında :) bu arada bu ekmeği yapacağım yarın ama mahlep yok evde, mahlepsiz nasıl olur? olur mu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne şahane bişey öyle düşünmen:) teşekkür ederim. mahlepsiz de güzel olur ama mahleplisini yeyince aradaki farkı anlarsın. her yerde bulunuyor baharat reyonlarında. bence bi koşu bi markete bak:)

      Sil
  14. merhaba, ben de yeni başlayan dukancılardanım. bu tarifini hemen denedim. içi hafif nemli oldu ama lezzet süper. zaten bu mahlep ne menem bişimiş, ilk kez tatmama rağmen bağımlısı oldum diyebilirim. bu ekmeğin ardından tarifine light beyaz peynir, kaşar ve dereotu ekleyerek yumuşak tuzlu kekimle haftasonumu şenlendirdim:)) Buket

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tuzlularda mahlep candır:) hayırlı olsun

      Sil
  15. süt tozu yerine süt kullansak olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmaz. süt tozunu kıvam versin diye kullanıyoruz. bide yerine süt koyarsanız iyice sulanacak

      Sil
  16. Mahlepsiz denedim, muhteşem koktu pastane keki gibi. Yalnız kabartma işini beceremedim. :( İçi biraz hamurumsu kalmıştı, kapalı fırının sıcağında bıraktım, az da dışarda durunca kurudu.
    Derinliği daha az borcam bulup onda mı denesem acaba kabarma sorununu çözmek için? Karbonat-sirke eklesem daha mı iyi olur?

    YanıtlaSil
  17. mahlepsiz denedim gayet lezzetli oldu ama sizin kadar kabarmadı, üstü de kabuk gibi oldu. içi yumuşak kaldığında fırının içinde soğutulur ve ertesi gün yenirse lezzeti bir ayrı muhteşem oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o da olabilir ya da derece düşürün. fırından fırına değişebiliyor o ayar

      Sil
  18. Mikrodalgada olur mu ki bu ekmek?

    YanıtlaSil
  19. Allah mı yolladı ne..vericem o 20 kiloyu..

    YanıtlaSil
  20. mrb bloğunuzu yeni buldum ....ve çok beğendim ..ben yeni başladım dukana bugün seyir 3 günündeyim .ekmek konusunda pek becerekli değilim dukana başladığımdan beri krep yapıp iyorum buda beni artık sıkmaya başladı ekmek tadı istiyorum derken ve tostuda çok sevdiğim için bu tarifi yapayım dedim ama :((((( dünakşamki denememde çok güzel kabaran ekmeğim neden söndü anlamadım bu işin püf noktası varmıdır yaptığım ekmekler kabarmıyor neden olabilir yardımcı olabilirmisiniz....

    YanıtlaSil
  21. Görüntüsü harika ama içi pişmedi. Öyle böyle değil herşeyi denedim.

    Dilimleyip 100 derecede 15 dakika ekstra pişirdim, yetmedi 200 derecede 10 dakika, yetmedi bir 10 dakika daha ama hayır içi pişmek bilmedi. Bunca emek ve elektrik israfından sonra bu ekmeği çöpe atmayacağım dedim. Bu kez dilimleri tavaya dizdim. Az önce yandılar! Bitti! OFFFFFFF!

    Sorun turbo fırın sığdıracak bir mutfağımın olmaması. Set üstü fırında ekmek pişmiyor, ben bugün bunu iyice anladım.

    YanıtlaSil
  22. cok teşekkürler. seyirde 2. gnüm ve ilk kez ekmek yaptım sayenizde. mahlep ve süttozum olmadıgı halde iyi oldu. içine az peynir maydonoz attım extra. allah razı olsun sizden.

    YanıtlaSil
  23. Sabah kuzenim Esin kahvaltıya bana geldi. Utanarak açtım kapıyı, "ekmeğimiz yok, hep fırınım yüzünden, pişirmiyor işte" dedim, akşamki maceramı anlattım. Esin mutfakta çok tecrubelidir, bir evde yardımcı olarak çalışıyordu daha önce. "Sen bana göstersene o tarifi" dedi ve işe girişti.

    Kare tepsi kullandı, batonda bu fırında pişirememen çok normal dedi. Tabana yağlı kağıt serdi. Hamuru tepsiye yaydı. Küçük bir demir bir kabın içine su koydu, ısıtılmış fırının tabanına tavayı yerleştirdi. "Geniş tepsi kullandığımız için ekmek pişer ama sert olabilir. Buhar ekmeğin yumuşacık pişmesini sağlayacak, turbo fırın etkisi de yapacak " dedi.

    Sonuç: incecik ekmek hem çok güzel pişti, hem de yumuşacık oldu hakikaten. Ekmeği dörde kestik ve kocaman tostlarımızı afiyetle yedik:)

    Kulağıma küperler:

    Set üstü mini fırında baton ekmek yapmaya kalkışma! Kare yap, dikdörgen yap, olması yuvarlak yap, neme lazım!

    Ekmek yaparken fırın tabanına içi su dolu metal kap yerleştirmende fayda var.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba yeni başladım atağın son günündeyim. Ekmek denemeleri yapıyorum tatları güzel olsada kabarmıyor ekmeklerim. Süt tozu kullanmadım henüz hiç ondan olabilir mi? Süt tozu ve tatlandırıcı için önerileriniz var mı?

    YanıtlaSil
  25. Fırını yanlış acmisim tek üstünü açmışim o yüzden önce üstü kızardı sonra doğru ayara aldım bir kat aşağı koydum. Pişti çok güzel oldu fakat kabarmadi. Bidahakine doğru acarsam kabarır heralde. Tosta hasret kalmıştım çok iyi geldi valla. Harikasın!

    YanıtlaSil
  26. şimdi çıktı fırından ve evi mis gibi mahlep kokusu sardı.. hemen tost yaptım ve gerçekten çok leziz.. tam 10 dilim harika ekmek çıktı.. bu bereketli tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. eda hn simdiye kadar denedigim en guzel ekmek tarifi. ancak ne yaptiysam sizinli gibi kabarmiyor gercekten nerde hata yapiyorum anlamiyorum. kabartma tozunu eksiltiyorum, fazlalastiriyorum vs vs her yolu denedim olmuyor. kalipta sönüp kalıyor. bu da tost yapmami engelliyor :) bir oneriniz olabilir mi ?

    YanıtlaSil