tag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post5465624907446416227..comments2023-03-19T12:11:12.482+03:00Comments on Bir daha bu yolları aynı hevesle yürür müyüm? Yürürüm:): Tost Ekmeği (Her Evre)Eda Dukancanhttp://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-32840810134632119872014-10-20T14:24:44.371+03:002014-10-20T14:24:44.371+03:00eda hn simdiye kadar denedigim en guzel ekmek tari...eda hn simdiye kadar denedigim en guzel ekmek tarifi. ancak ne yaptiysam sizinli gibi kabarmiyor gercekten nerde hata yapiyorum anlamiyorum. kabartma tozunu eksiltiyorum, fazlalastiriyorum vs vs her yolu denedim olmuyor. kalipta sönüp kalıyor. bu da tost yapmami engelliyor :) bir oneriniz olabilir mi ?sevkabnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-51716249219600235992013-11-23T12:44:38.559+02:002013-11-23T12:44:38.559+02:00şimdi çıktı fırından ve evi mis gibi mahlep kokusu...şimdi çıktı fırından ve evi mis gibi mahlep kokusu sardı.. hemen tost yaptım ve gerçekten çok leziz.. tam 10 dilim harika ekmek çıktı.. bu bereketli tarif için teşekkürlerrayelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-20472830616259836162013-07-20T02:06:41.582+03:002013-07-20T02:06:41.582+03:00Fırını yanlış acmisim tek üstünü açmışim o yüzden ...Fırını yanlış acmisim tek üstünü açmışim o yüzden önce üstü kızardı sonra doğru ayara aldım bir kat aşağı koydum. Pişti çok güzel oldu fakat kabarmadi. Bidahakine doğru acarsam kabarır heralde. Tosta hasret kalmıştım çok iyi geldi valla. Harikasın! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02389709349555726945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-16338538982469919152013-05-26T12:33:38.259+03:002013-05-26T12:33:38.259+03:00Merhaba yeni başladım atağın son günündeyim. Ekmek...Merhaba yeni başladım atağın son günündeyim. Ekmek denemeleri yapıyorum tatları güzel olsada kabarmıyor ekmeklerim. Süt tozu kullanmadım henüz hiç ondan olabilir mi? Süt tozu ve tatlandırıcı için önerileriniz var mı? <br />çiğdemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-11476465177406801222013-02-22T13:03:02.795+02:002013-02-22T13:03:02.795+02:00Sabah kuzenim Esin kahvaltıya bana geldi. Utanarak...Sabah kuzenim Esin kahvaltıya bana geldi. Utanarak açtım kapıyı, "ekmeğimiz yok, hep fırınım yüzünden, pişirmiyor işte" dedim, akşamki maceramı anlattım. Esin mutfakta çok tecrubelidir, bir evde yardımcı olarak çalışıyordu daha önce. "Sen bana göstersene o tarifi" dedi ve işe girişti.<br /><br />Kare tepsi kullandı, batonda bu fırında pişirememen çok normal dedi. Tabana yağlı kağıt serdi. Hamuru tepsiye yaydı. Küçük bir demir bir kabın içine su koydu, ısıtılmış fırının tabanına tavayı yerleştirdi. "Geniş tepsi kullandığımız için ekmek pişer ama sert olabilir. Buhar ekmeğin yumuşacık pişmesini sağlayacak, turbo fırın etkisi de yapacak " dedi. <br /><br />Sonuç: incecik ekmek hem çok güzel pişti, hem de yumuşacık oldu hakikaten. Ekmeği dörde kestik ve kocaman tostlarımızı afiyetle yedik:) <br /><br />Kulağıma küperler: <br /><br />Set üstü mini fırında baton ekmek yapmaya kalkışma! Kare yap, dikdörgen yap, olması yuvarlak yap, neme lazım!<br /><br />Ekmek yaparken fırın tabanına içi su dolu metal kap yerleştirmende fayda var. nalan m.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-26368738385548232512013-02-22T11:09:16.982+02:002013-02-22T11:09:16.982+02:00cok teşekkürler. seyirde 2. gnüm ve ilk kez ekmek ...cok teşekkürler. seyirde 2. gnüm ve ilk kez ekmek yaptım sayenizde. mahlep ve süttozum olmadıgı halde iyi oldu. içine az peynir maydonoz attım extra. allah razı olsun sizden.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-60832910810314270962013-02-21T22:15:38.736+02:002013-02-21T22:15:38.736+02:00Görüntüsü harika ama içi pişmedi. Öyle böyle değil...Görüntüsü harika ama içi pişmedi. Öyle böyle değil herşeyi denedim. <br /><br />Dilimleyip 100 derecede 15 dakika ekstra pişirdim, yetmedi 200 derecede 10 dakika, yetmedi bir 10 dakika daha ama hayır içi pişmek bilmedi. Bunca emek ve elektrik israfından sonra bu ekmeği çöpe atmayacağım dedim. Bu kez dilimleri tavaya dizdim. Az önce yandılar! Bitti! OFFFFFFF!<br /><br />Sorun turbo fırın sığdıracak bir mutfağımın olmaması. Set üstü fırında ekmek pişmiyor, ben bugün bunu iyice anladım. nalan m.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-42688353448644878322013-02-05T09:59:20.569+02:002013-02-05T09:59:20.569+02:00mrb bloğunuzu yeni buldum ....ve çok beğendim ..be...mrb bloğunuzu yeni buldum ....ve çok beğendim ..ben yeni başladım dukana bugün seyir 3 günündeyim .ekmek konusunda pek becerekli değilim dukana başladığımdan beri krep yapıp iyorum buda beni artık sıkmaya başladı ekmek tadı istiyorum derken ve tostuda çok sevdiğim için bu tarifi yapayım dedim ama :((((( dünakşamki denememde çok güzel kabaran ekmeğim neden söndü anlamadım bu işin püf noktası varmıdır yaptığım ekmekler kabarmıyor neden olabilir yardımcı olabilirmisiniz....halimenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-84616898372594018912013-01-09T18:19:30.405+02:002013-01-09T18:19:30.405+02:00hiç denemedim :)hiç denemedim :)Eda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-24221411929380343482013-01-09T18:19:12.019+02:002013-01-09T18:19:12.019+02:00hadi hayırlısı o zaman:)hadi hayırlısı o zaman:)Eda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-3410016669285369452013-01-09T13:32:57.247+02:002013-01-09T13:32:57.247+02:00Allah mı yolladı ne..vericem o 20 kiloyu..Allah mı yolladı ne..vericem o 20 kiloyu..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-42659510042232258472012-12-16T12:18:56.488+02:002012-12-16T12:18:56.488+02:00Mikrodalgada olur mu ki bu ekmek?Mikrodalgada olur mu ki bu ekmek?bilge:)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-26649664559926306492012-11-24T01:48:41.572+02:002012-11-24T01:48:41.572+02:00evet o da olabilir ya da derece düşürün. fırından ...evet o da olabilir ya da derece düşürün. fırından fırına değişebiliyor o ayarEda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-25064401339571046112012-11-19T15:32:12.161+02:002012-11-19T15:32:12.161+02:00mahlepsiz denedim gayet lezzetli oldu ama sizin ka...mahlepsiz denedim gayet lezzetli oldu ama sizin kadar kabarmadı, üstü de kabuk gibi oldu. içi yumuşak kaldığında fırının içinde soğutulur ve ertesi gün yenirse lezzeti bir ayrı muhteşem oluyor:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08176101094725580365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-56711506174518355352012-10-17T21:03:21.237+03:002012-10-17T21:03:21.237+03:00Mahlepsiz denedim, muhteşem koktu pastane keki gib...Mahlepsiz denedim, muhteşem koktu pastane keki gibi. Yalnız kabartma işini beceremedim. :( İçi biraz hamurumsu kalmıştı, kapalı fırının sıcağında bıraktım, az da dışarda durunca kurudu.<br />Derinliği daha az borcam bulup onda mı denesem acaba kabarma sorununu çözmek için? Karbonat-sirke eklesem daha mı iyi olur? H.K.https://www.blogger.com/profile/01083049613299028442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-89475969206450424722012-10-17T13:49:04.298+03:002012-10-17T13:49:04.298+03:00olmaz. süt tozunu kıvam versin diye kullanıyoruz. ...olmaz. süt tozunu kıvam versin diye kullanıyoruz. bide yerine süt koyarsanız iyice sulanacakEda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-88958849771694461322012-10-17T13:47:16.117+03:002012-10-17T13:47:16.117+03:00süt tozu yerine süt kullansak olmaz mı?süt tozu yerine süt kullansak olmaz mı?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-54168058740978555692012-10-17T12:40:21.526+03:002012-10-17T12:40:21.526+03:00kesinlikle tuzlularda mahlep candır:) hayırlı olsu...kesinlikle tuzlularda mahlep candır:) hayırlı olsunEda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-82181742809609521522012-10-16T11:41:53.219+03:002012-10-16T11:41:53.219+03:00merhaba, ben de yeni başlayan dukancılardanım. bu ...merhaba, ben de yeni başlayan dukancılardanım. bu tarifini hemen denedim. içi hafif nemli oldu ama lezzet süper. zaten bu mahlep ne menem bişimiş, ilk kez tatmama rağmen bağımlısı oldum diyebilirim. bu ekmeğin ardından tarifine light beyaz peynir, kaşar ve dereotu ekleyerek yumuşak tuzlu kekimle haftasonumu şenlendirdim:)) BuketAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-38578883506542881632012-10-11T09:29:33.229+03:002012-10-11T09:29:33.229+03:00ne şahane bişey öyle düşünmen:) teşekkür ederim. m...ne şahane bişey öyle düşünmen:) teşekkür ederim. mahlepsiz de güzel olur ama mahleplisini yeyince aradaki farkı anlarsın. her yerde bulunuyor baharat reyonlarında. bence bi koşu bi markete bak:)Eda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-80436042988823978382012-10-10T20:23:22.396+03:002012-10-10T20:23:22.396+03:00sitene bayıldım! yazarken kullandığın dil harika, ...sitene bayıldım! yazarken kullandığın dil harika, sanki en yakın arkadaşımla muhabbet ediyoruz dukan hakkında :) bu arada bu ekmeği yapacağım yarın ama mahlep yok evde, mahlepsiz nasıl olur? olur mu ki? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05759342178807753639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-35819991254197548722012-10-05T17:48:25.948+03:002012-10-05T17:48:25.948+03:00teşekkürlerrrteşekkürlerrrAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-47860969684207393822012-10-05T16:54:07.396+03:002012-10-05T16:54:07.396+03:00küçük boy baton teflon kalıp kullanıyorum ben bu t...küçük boy baton teflon kalıp kullanıyorum ben bu tarz tarifler içinEda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-62414672422672338542012-10-05T16:32:16.631+03:002012-10-05T16:32:16.631+03:00tost ekmeğini nasıl bir lalıba döktünüz
tost ekmeğini nasıl bir lalıba döktünüz <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1364212933800405577.post-11391014463233231222012-10-02T12:18:41.810+03:002012-10-02T12:18:41.810+03:00dolapta uzun süre durabiliyor ama ben şahsen 3 gün...dolapta uzun süre durabiliyor ama ben şahsen 3 günden sonra tadını sevmemeye başlıyorum. o yüzden tariflerim genelde 2-3 günlük oluyor:)Eda Dukancanhttps://www.blogger.com/profile/03209439592633155814noreply@blogger.com