5 Kasım 2012 Pazartesi

Beyaz Ekmek (Her Evre)


gün geçmiyor ki yeni bir tarifle çıkagelmiyim:) şimdi itiraf edeyim dukan usulü hamur işlerini bi kaç gün sonra yemeyi sevmiyorum. tatlılarda keklerde farketmiyor pek ama tuzlular sıcakken tazeyken mis gibi oluyor. buna da doyamadım ama hakkaten tadı özlediğim bi çok şeye benziyor.

4 yumurta akı (sarısını kullanmıyoruz)
3 tepeleme yk yoğurt
3 yk yulaf kepeği
7 yk süt tozu
1 çk mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çk tatlandırıcı
1 çk tuz
3 damla zeytin aroması (şart değil ama çok yakıştı)
3 damla tereyağ aroması (şart değil ama çok yakıştı)

üzeri için isteğe bağlı light 3-4 dilim karper

bütün malzemeyi aynı anda bir kaba alıp güzelce karışana kadar mikserle çırpıp isterseniz üzerine karper dilimlerini de ekledikten sonra 150-160 derecede üzeri istediğiniz kadar kızarana dek pişirin. bu kadar:)
tavsiye: yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcamda pişirirdim. içi de pişti dilimlemesi de kolay oldu.

22 yorum:

  1. Harika gorunuyor edacm..sabah yapicam :)

    YanıtlaSil
  2. cok güzel görünüyor.günde kac dilim acaba(ben 3. asamadayimda)ve sabahlari yenen tam tahilli ekmegin miktari aklimi cok karistiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 günde yersen ayrıca 1 yk kepek hakkın daha kalır başka şeylerle değerlendirebilirsin:)

      Sil
  3. eda karper yerine civil peyniri koysak nası olur? ve eline sağlık güzel görüneyyyo..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bişey koymayabilirsin ben karperi değerlendirmek istedim ama ikinciyi sade yaptım süper oldu

      Sil
  4. Bende bu ekmegi yapmak icin soyle niyetlendim ama bir baktim suttozu. Varmis o da evde yok artik alinca denerim eline saglik cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor hemen yapmam lazim ama korkuyirun.3.aşamadayim ve 1 kilo almişim.nasil olur bu kafayi yiyeceğim.ne olur bana bi tavsiye ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
  6. eda tarifi deneyeceğim demiştim sonunda denedim gercekten süper oldu teşekkürler eline sağlk.ayrıca el açması böregin ve son olarak denediğim susamlı ekmek allahım nasıl bişi bunlar ıspanaklı börek gercek börek gibi oldu ekmek zaten süper :))buraya yazdım ama bir kosu diğerlenin altınada yorum bırakayım denemek isteyenler için:)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin yorumunu sildim yanlışlıka tıklayıp pardon:S ama okumuştum:) turbosuz fırınlar düzgün pişirmiyor ondan olabilir. bide silikon kalıptan çok randıman alamadım ben o manada. borcam ya da teflon tercih ediyorum

      Sil
  8. Yeeaaa cok bozuldum yorumumun silinmesine saka sakaa:-) bende turbo firinda pisiriyorum ama olmuyorrrrr simdi bu mis ekmegi yapacam insallah tutturabilirim cvp icin tsk ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman kıtır ekmeği bi dene bence o %100 pişecek

      Sil
  9. Eda, ekmeğini dün yaptım Allahım bu nasıl bir lezzet kaç defa ablama gidip harika oldu dedim hatırlamıyorum bile. Deli gibi sevindim. Yanımda olsaydın boynuna atlayabilirdim. Çıldırdım resmen. Eline, fikrine sağlık hatun

    YanıtlaSil
  10. Dukan yemeklerinde ve keklerinde epey başarılıyım ama dukan ekmeklerinde bir felaketim. Başlayalı 2,5 ay olduğu halde. Kabahat bende mi yoksa mini fırınımda mı bilemedim. Çöpe giden yulaf kepeklerimin, yumurtalarımın haddi hesabı yok ( bazılarını çatılardaki kuşlara yem olarak tüketmeye çalıştığımı itiraf ediyorum. Yerken arada dönüp şaşkın bir ifadeyle bana bakıyorlar. Şaşkınlıktan ziyade kınıyor da olabilirler...) Ekmek yapmaya girişmekten bile korkar oldum.

    Ta ki bugüne kadar!

    Yukarıdaki tarifi bugün denedim. Az önce çıkardım fırından. Tadına baktım. Çıkan sonuç üzerine tüm eş, dost ve sevenlerimi tek tek arayıp müjdeyi verdim. Pastane açmasına benzer aşırı lezzetli bir ekmek yaptım diye... Hem de dukan usulllerine uygun!

    Eda sağ olasın, tuttuğun altın olsun, ne diyeyim.

    Diğer ekmek tarifleri de tek tek denerim ( belki !)... Üstümdeki başarısızlık duygusundan kurtulmam zaman alacak sanırım...

    YanıtlaSil
  11. Bende şu an deniyorum saatlerdir süttozu ara ara bir hal oldum :( İnşallah güzel olur hayal kırıklığına uğramam çünkü çok acıktım :(

    YanıtlaSil
  12. İçi biraz hamur gibi oldu benim ama yine de iyiydi bence tadı en azından ekmek yiyormuş gibi olmak güzel :D

    YanıtlaSil
  13. Dukan yaptığımdan beri yediğim en ama en güzel ekmekti. Tarif için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  14. tarif çok güzel oluyor eline sağlık. eşim görünce bu 4 yumurta sarısı ne olacak dedim. şimdi hummalı bir şekilde sadece yumurtanın sarısı kullanılan tarif aramaktayım :)) ne yapayım atmaya kıyamadım :)

    YanıtlaSil
  15. ekmek cok guzel oldu ama yaglı kaguda yapısıyor..sızce neden?
    tesekkur ederım ıyıkı var blogunuz ısımız cok kolaylasıyor ALLAH razı olsun cok sevap alıyorsunuz :)

    YanıtlaSil