19 Kasım 2012 Pazartesi
Acıbadem Kreması (Atak Hariç)
huzurlarınızda yeni bir acıbademli tarif: acıbadem kreması. badem ezmesinin de yolda olduğunu belirtmeden geçemicem sevgili badem severler:)
bu kremayı puding gibi tüketebilir, benim gibi sıcak sıcak krema haliyle götürebilir ya da keklerinize pastalarınıza kaplama olarak kullanabilirsiniz. ben tadına bayıldım. tam kıvamında oldu.
1 bardaktan 2 parmak az süt
yarım bardak su
1 yk mısır nişastası
1 yumurta sarısı
2 yk takita ormtat 60
3 damla vanilya ya da petibör aroması
5 damla acıbadem aroması
tekrar ediyorum acıbadem aroması tam olarak 5 damla:) tamamını sütle de yapmayın su o yoğun tadı biraz inceltiyor mis gibi oluyor. tüm malzemeyi hiçbir pürüz ve yumurta sarısından eser kalmayacak şekilde karıştırıp iyice koyulaşana kadar pişirin. bu kadar:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Takitam bitti stevya yerini tutarmı :))
YanıtlaSilbu tarifte olur ama hiç bilmiyorum ölçüsünü stevyanın
Silsplenda toz olurmu?
YanıtlaSilolur olur. her tarifte olmasa da bunda olur
SilPetibor Aromasi olmadan olmaz mi
YanıtlaSilolur ama o zaman acıbademi 3 damla koyun
SilYaptım, sayenizde acıbadem aromasını da kullanmış oldum, çok güzel oldu, teşekkürler :)
YanıtlaSil