19 Kasım 2012 Pazartesi

Acıbadem Kreması (Atak Hariç)


huzurlarınızda yeni bir acıbademli tarif: acıbadem kreması. badem ezmesinin de yolda olduğunu belirtmeden geçemicem sevgili badem severler:)

bu kremayı puding gibi tüketebilir, benim gibi sıcak sıcak krema haliyle götürebilir ya da keklerinize pastalarınıza kaplama olarak kullanabilirsiniz. ben tadına bayıldım. tam kıvamında oldu.

1 bardaktan 2 parmak az süt
yarım bardak su
1 yk mısır nişastası
1 yumurta sarısı
2 yk takita ormtat 60
3 damla vanilya ya da petibör aroması
5 damla acıbadem aroması

tekrar ediyorum acıbadem aroması tam olarak 5 damla:) tamamını sütle de yapmayın su o yoğun tadı biraz inceltiyor mis gibi oluyor. tüm malzemeyi hiçbir pürüz ve yumurta sarısından eser kalmayacak şekilde karıştırıp iyice koyulaşana kadar pişirin. bu kadar:)

7 yorum:

  1. Takitam bitti stevya yerini tutarmı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu tarifte olur ama hiç bilmiyorum ölçüsünü stevyanın

      Sil
  2. Petibor Aromasi olmadan olmaz mi

    YanıtlaSil
  3. Yaptım, sayenizde acıbadem aromasını da kullanmış oldum, çok güzel oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil