gün geçmiyor ki yeni bir tarifle çıkagelmiyim:) şimdi itiraf edeyim dukan usulü hamur işlerini bi kaç gün sonra yemeyi sevmiyorum. tatlılarda keklerde farketmiyor pek ama tuzlular sıcakken tazeyken mis gibi oluyor. buna da doyamadım ama hakkaten tadı özlediğim bi çok şeye benziyor.
4 yumurta akı (sarısını kullanmıyoruz)
3 tepeleme yk yoğurt
3 yk yulaf kepeği
7 yk süt tozu
1 çk mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çk tatlandırıcı
1 çk tuz
3 damla zeytin aroması (şart değil ama çok yakıştı)
3 damla tereyağ aroması (şart değil ama çok yakıştı)
üzeri için isteğe bağlı light 3-4 dilim karper
bütün malzemeyi aynı anda bir kaba alıp güzelce karışana kadar mikserle çırpıp isterseniz üzerine karper dilimlerini de ekledikten sonra 150-160 derecede üzeri istediğiniz kadar kızarana dek pişirin. bu kadar:)
tavsiye: yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcamda pişirirdim. içi de pişti dilimlemesi de kolay oldu.
Harika gorunuyor edacm..sabah yapicam :)
YanıtlaSilyapınız yeyiniz:)
Silcok güzel görünüyor.günde kac dilim acaba(ben 3. asamadayimda)ve sabahlari yenen tam tahilli ekmegin miktari aklimi cok karistiriyor.
YanıtlaSil2 günde yersen ayrıca 1 yk kepek hakkın daha kalır başka şeylerle değerlendirebilirsin:)
Sileda karper yerine civil peyniri koysak nası olur? ve eline sağlık güzel görüneyyyo..
YanıtlaSilhiç bişey koymayabilirsin ben karperi değerlendirmek istedim ama ikinciyi sade yaptım süper oldu
SilBende bu ekmegi yapmak icin soyle niyetlendim ama bir baktim suttozu. Varmis o da evde yok artik alinca denerim eline saglik cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilalına dene mutlaka:)
Silsüper görünüyor hemen yapmam lazim ama korkuyirun.3.aşamadayim ve 1 kilo almişim.nasil olur bu kafayi yiyeceğim.ne olur bana bi tavsiye ne yapabilirim.
YanıtlaSileda tarifi deneyeceğim demiştim sonunda denedim gercekten süper oldu teşekkürler eline sağlk.ayrıca el açması böregin ve son olarak denediğim susamlı ekmek allahım nasıl bişi bunlar ıspanaklı börek gercek börek gibi oldu ekmek zaten süper :))buraya yazdım ama bir kosu diğerlenin altınada yorum bırakayım denemek isteyenler için:)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilYasemin yorumunu sildim yanlışlıka tıklayıp pardon:S ama okumuştum:) turbosuz fırınlar düzgün pişirmiyor ondan olabilir. bide silikon kalıptan çok randıman alamadım ben o manada. borcam ya da teflon tercih ediyorum
SilYeeaaa cok bozuldum yorumumun silinmesine saka sakaa:-) bende turbo firinda pisiriyorum ama olmuyorrrrr simdi bu mis ekmegi yapacam insallah tutturabilirim cvp icin tsk ederim..
YanıtlaSilo zaman kıtır ekmeği bi dene bence o %100 pişecek
SilEda, ekmeğini dün yaptım Allahım bu nasıl bir lezzet kaç defa ablama gidip harika oldu dedim hatırlamıyorum bile. Deli gibi sevindim. Yanımda olsaydın boynuna atlayabilirdim. Çıldırdım resmen. Eline, fikrine sağlık hatun
YanıtlaSilafiyet olsunn:)
SilDukan yemeklerinde ve keklerinde epey başarılıyım ama dukan ekmeklerinde bir felaketim. Başlayalı 2,5 ay olduğu halde. Kabahat bende mi yoksa mini fırınımda mı bilemedim. Çöpe giden yulaf kepeklerimin, yumurtalarımın haddi hesabı yok ( bazılarını çatılardaki kuşlara yem olarak tüketmeye çalıştığımı itiraf ediyorum. Yerken arada dönüp şaşkın bir ifadeyle bana bakıyorlar. Şaşkınlıktan ziyade kınıyor da olabilirler...) Ekmek yapmaya girişmekten bile korkar oldum.
YanıtlaSilTa ki bugüne kadar!
Yukarıdaki tarifi bugün denedim. Az önce çıkardım fırından. Tadına baktım. Çıkan sonuç üzerine tüm eş, dost ve sevenlerimi tek tek arayıp müjdeyi verdim. Pastane açmasına benzer aşırı lezzetli bir ekmek yaptım diye... Hem de dukan usulllerine uygun!
Eda sağ olasın, tuttuğun altın olsun, ne diyeyim.
Diğer ekmek tarifleri de tek tek denerim ( belki !)... Üstümdeki başarısızlık duygusundan kurtulmam zaman alacak sanırım...
Bende şu an deniyorum saatlerdir süttozu ara ara bir hal oldum :( İnşallah güzel olur hayal kırıklığına uğramam çünkü çok acıktım :(
YanıtlaSilİçi biraz hamur gibi oldu benim ama yine de iyiydi bence tadı en azından ekmek yiyormuş gibi olmak güzel :D
YanıtlaSilDukan yaptığımdan beri yediğim en ama en güzel ekmekti. Tarif için teşekkürler:)
YanıtlaSiltarif çok güzel oluyor eline sağlık. eşim görünce bu 4 yumurta sarısı ne olacak dedim. şimdi hummalı bir şekilde sadece yumurtanın sarısı kullanılan tarif aramaktayım :)) ne yapayım atmaya kıyamadım :)
YanıtlaSilekmek cok guzel oldu ama yaglı kaguda yapısıyor..sızce neden?
YanıtlaSiltesekkur ederım ıyıkı var blogunuz ısımız cok kolaylasıyor ALLAH razı olsun cok sevap alıyorsunuz :)