2 Kasım 2012 Cuma

Baharatlı Tavuk Kızartması (Her Evre)


tarif yapmaya başladığımdan beri artık ezberlediğiniz üzre felsefem minimum malzeme maksimum lezzet:) bu yöntemi Çin usulü general tso tavukta kullanmıştım. bu sefer baharatlarla zenginleştirdim. mutlaka denemenizi öneriyorum. damak zevkime güvenenlere özellikle duyrulur:)

yarım tavuk göğsü
1 yumurta
toz pul biber, karabiber, kekik, mahlep, istediğiniz tüm baharatlar
1 diş sarımsak

malzemelerimiz bu kadar. tavuğu istediğiniz şekilde, ama tavsiyem ince ince yaprak gibi doğrayın. bu şekilde daha kolay pişiyor. sarımsağı rendeleyin. yumurtayı baharatlar ve sarımsakla beraber çırpın. tavukları yumurtalı karışıma bulayıp her yerinin kaplandığından emin olduktan sonra tek tek iyice kızdırılmış tavaya dizin. tavuklar üst üste gelmeyecek. önce kısık sonra harlı ateşte hiç karıştırmadan pişirin. bir yüzü tamamen piştikten sonra ucundan çatal yardımıyla kaldırıp tersini de pişirin. bu aşamadan itibaren her iki yüzünü de istediğiniz kadar kızartabilirsiniz. hiç yağ kullanmadığımız için tavanızın yapışmaz tava olması önemli. afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Nasıl da güzel görünüyor, şu üstteki şık salatayla kombinledim hemen, yanınada ayrann allaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bu da muhtesem, cook guzel oldu:)

    YanıtlaSil