7 Kasım 2012 Çarşamba

Susamlı Tavuk (Atak Hariç)


bu ara üretkenliğimin doruklarında olabilirim:)) her mutağa girişimde ne yapacağımı bilmeden girip değişik bişeyle çıkmakta zevkli. bu tarifte tavuk yicem ama nası bi değişiklik yapsam diye düşünürken çıktı.

istediğiniz kadar tavuk göğsü (ben yarım kullandım)
1 yumurta
1 tk mısır unu * (notu okuyunuz)
1 tk mısır nişastası
2 yk soya sosu
tuz (soyadaki tuza dikkat ederek)
2 silme çk susam
su
çöp şiş

tavukları küp küp doğrayın. bir tabakta susam hariç diğer tüm malzemeyi yumurtayla çırpın, suyla harca gerekli kıvamı verin. doğradığınız tavukları bu sosa iyice bulayın ve yarım saat kadar içinde bekletin. sonra tavuk küplerini istediğiniz şekilde çöp şişlere dizin. ızgaraya koyduktan sonra üstlerine susamın yarısını serpip pişmeye bırakın. bir yüzü piştikten sonra tersini çevirdiğinizde kalan susamı da serpip damak zevkinize uygun şekilde kızarana kadar pişirin.
not: sos sadece yoğurt ve hardal karışımı. çokta lezzetli:) mısır unu için de şunu söyleyeyim, ben kullanmaya devam ediyorum. konu tartışmaya açık değil. kullanmayanlar onun yerine 1 tk azladan nişastayla yapabilir.


2 yorum:

  1. Menü yanında light ice tea mi içtiniz? Yasak değil mi bu? Ben atak evresindeyim ve ice tea hastasıyım. En çok özlediğim şey ice tea :(

    YanıtlaSil