30 Ağustos 2012 Perşembe

Dukanellalı Muffin (Atak Hariç)

 
vay arkadaş:)) çok iddalı konuşcam çünkü kendi adıma konuşçam:)) bu güne kadar yediğim en en en en lezzeti tatlı bu! annem bu tarz ağızda dağılan şeylere ''hıyır hıyır'' der:)) deneyin fikrinizi paylaşın:)

dukanellalı muffin



3 yk yulaf kepeği
1 yk buğday kepeği
2 yk süt tozu
2 yumurta
3 yk toz tatlandırıcı
2 tk mısır unu
1 tk nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
vanilya aroması
3 yk modifiye dukanella:)

aroma ve dukanella hariç tüm malzemeler önce kurular iyice karıştıktan sonra iyice çırpılır. muffin kalıplarına yarıya kadar doldurulur. dukanella her kaba paylaştırılır. sonra kalan malzeme ile üstü kaplanır. dukanella hamurdan daha ağır olduğundan çöküyor ve biraz alaca bir hal alıyor. en son üzerlerine 1 er damla vanilya aroması damlatılıp 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. son 5 dkda 100 dereceye düşürülür.

12 adet çıktı. afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Simdi pişirdim.bende yaratıcılığımı kullandım.bugday kepeğimiz yoktu.bende yulaf ve bugday kepeği yerine sadece galeta karisimi kullandım.cok guzel oldu.afiyetle yiyiyorum.tesekkurler edacım,fikrine saglik,mest ettin beni ;)

    YanıtlaSil
  2. Bunların herhangi bir zararı yok dimi diyete kaç tane yiyebilriz günde mesela

    YanıtlaSil