14 Ekim 2012 Pazar

Sade Mücver:) (Her Evre)


aşırı basit tarifler volume bilmem kaç:) artık ezberlediniz, hep söylediğim gibi bazen bütün iş pişirme tekniğinde bitiyor. aynı malzemelerle farklı lezzetler üretmenin yolu da bu:) bu sefer süt tozu da kullanmadım. yine minimum malzeme maksimum lezzet esasına dayadık sırtımızı:)

2 yk kepek
1 yumurta
2 yk lor
göz kararı süt
dereotu
tuz, karabiber
accuk zeytinyağı

kepek sütle koyu bir bulamaç kıvamı alana kadar ıslatılır. yumurta eklendikten sonra tuz, karabiber ve lor eklenerek iyice karıştırılır ve en son ince ince doğranmış dereotunun da dahil olduğu harcımız pişmeye hazır hale gelir. eğer çok aşırı katıysa biraz daha süt eklenebilir. ocakta iyice ama baya baya fena kızdırdığımız tamamen yağsız tavaya kaşık kaşık dökülür. harç kalın olacak ince ince değil. hemen sonra 1-2 damla zeytinyağı tavaya damlatılıp tava hafifçe oynatılır ki o bi damlacık yağ mücverlerimizin etrafını sarsın, altı kızarınca kolayca tavadan sökülsün. harç kalın olduğu için üzeri pek göz göz olmuyor, altının piştiğini tavayı sallayında mücverlerin tavadan ayrılmasından anlıyoruz:) daha sonra aynı yöntemle arka tarafını da pişirip afiyetle mideye indiriyoruz:) soğumuş hali de çok lezzetli olduğundan sık sık ofise götürüp acıktıkça lüpletmeyi düşünüyorum:)

not: 9 adet çıktı ama fotoğrafı çekene kadar bi kısmını yemiş olabilirim:P

1 yorum:

  1. merhaba edacım dükandaşım bende atakla beraber 25 gun falan oldu başlayalı sana sorum güçlendirmeyle ilgili özetini okudum fakat daha ayrıntılı birkaç şey sormak istiyorum.
    1:ödül yemeği ana yemek içecek ve tatlı ,bu bildiğimiz beyaz şekerden yapılan tatlı vede pizza vb.gibimi yani.
    2:koruma ile tek sorum eski beyaz şekerli gıdalara dönersek ,hadi ekmeği tam buğdayı hayatıma geçirdim diyelim diğerleriyle tekrar nasıl başa cıkacaz.tatlandırıcılar hakkında hiçte iyi makaleler okumuyorum hayat boyu kullanamayız daha ayrıntılı bilgilerini bizimle paylaşırmısın .
    benımle dükana başlayan 3 arkadaşım var vede ben ne dersem onu yapıyolar yanlış bişey söylemeyim inşaallah.
    kusura bakma uzun oldu afedersin..

    YanıtlaSil