10 Ekim 2012 Çarşamba

Pinçik Tavuk (Her Evre)


görüntüsünden dolayı adını pinçik tavuk koydum:) yediğim en lezzetli ve az zahmetli tavuk yemeklerinden biri. malzemeler son derece basit ve alışıldık olduğundan sıradan gelebilir ama tadının gayet değişik ve lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz. yine Jas Halfdukan sayesinde bu ara eve geldiğimde yenmeye hazır bulduğum yemeklerden:) ve yine olayın pişirme tekniğinde bittiğine şahit oluyoruz:)

yarım tavuk göğsü
yarım kase süzme yoğurt
2/3 yk biber salçası
salça tuzsuzsa azcık tuz
kırmızı toz biber

tavuk etleri ince ince doğranır (yaprak ciğer gibi) diğer malzemelerle güzelce karıştırılarak buz dolabında minimum 2 saat, mümkünse daha uzun süre üstü kapatılarak bekletilir. pişirileceği zaman sosuyla beraber direkt teflon tavaya ya da tencereye alınan karışımımız önce bi 5 dk kadar kısık ateşte, sonra pişme işlemi tamamen bitene kadar harlı ateşte suyu kalmayacak şekilde arada karıştırılarak kavrulur. iyice kuruyup yapışacak kıvama gelen tavuklarımız yenmeye hazırdır. deneyin pişman olmayacaksınız:)

6 yorum:

  1. Eda ablam merhaba Ilgiyle takip ediyorum seni ismim Alparslan birkac sorum olacak.23. Gunumdeyim 6 gun atak yaptim su anda 7 kilo kaybettim.Sorularim soyle:

    1:Malum balik mevsimi ve ben baligi cok seviyorum blogunda aslinda balilla alakali farkli seyler paylassan ne iyi olur:)...Balik lokantalarina gittigimizde Neye dikkat etmemiz lazim ozel sos diyo marine edilmis diyo sarimsakli bilmem ne diyo anlamini bilmedigim birsuru tabir ve yontem soyluo kulaga hos gelido ama yanlis bise yapmayim istiorum.Pisirme olarak neyi tercih edecegiz mesela vs gibi...

    2:Ben bu 23 gunluk surede 7-8 kilo kaybettim Marta kadarda devam edicem ama su ana kadar 4-5 kere y.kepegi kullanmisimdr ilk aldigimda ne oldugunu bilmedigim icin birazda Ac oldugum icin bir yemek kasigi agzima sokuverdim dunyam kaydi agzimin ici Neye ugradigini sasirdi:)... Dolayisiyla sogudum sonra yogurtla denedim tava boregi yapayim dedim( beceremesemde) olmadi Yani hep o ilk TAT gelido agzima o ilk tecrubeyi hatirliorum dilimde yiyemiorum ben ogrenciyim baya yogun bir uni hayatim var cok da tarif yapamiorum okuyorum okuyorum Vay be diyorum bi bardak sutumu icip yatiorim sanki yedim dee gibi:)... Ne tavsiye edersiniz.

    3:Diyetten memnunum cok da iyi gidiorum ama duzen olmadigi icin mesela nerdeyse hic kahvalti yapmiorum yapamiorum bazen isteksizlik cogu zaman zamanin kisitli olmasi oglen aksam ve gece bnm ogunlerim oglen izgara kofte yada tavuk biftek aksam bonfile yada yaprak doner gece Mameli yogurt bitki cayi kahve su Yatis...tabi 2 lt sivi 30 dk geckin yuruyus var.En cok ekmek ve tatlida imtihan oluyorum bi tavuk kofte aldim mesela bu aksam muazzam ama israrla ekmek cagirio yanina yiyemioz tabi tatli desen splenda hap sekerin disinda bise yedigm yok light Lola iciorm bide loca bi dilim yas pastanin ustune iciomusum hayalleriyle...

    Dolayisiyla eda ablam bu halde hem haline sukreden memnun olan hem de bazi noktalarda imtihani cetin olan cok oznel bir dukan hayati geciren ve yemege ask derecesinde bagli bir ogrenci olarak neler tavsiye edersiniz bana??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) şimdiii Alparslan kardeşim öncelikle gazan mübarek olsun:)

      balık konusunda malesef yardımcı olabilecek durumda değilim çünkü ben balık yemiyorum. yediğim bi tek ton balığı. bu iyi bişey değil elbet ama yiyebilen herkesin bol bol balık yemesini özellikle tavsiye ediyorum. en risksiz olanı da ızgara. dışarıda yiyebileceğin diğer her türlü balık türevi sakat olabilir içeriğini bilemeyeceğinden dolayı. hangi türü olursa olsun ızgara olarak tercih et. yine sos koydurmadığın sürece deniz mahsüllü salata da yiyebilirsin.

      kepek konusunda çok ciddi bir yanlış yapıyorsun yemeyerek. bu diyeti yulaf kepeği olmadan yapman çok tehlikeli. çünkü sadece protein ve sebze yediğinde dukan diyeti yapmış olmuyorsun. biz başka herhangi bir kaynaktan karbonhidrat almadığımızdan dolayı kepeği mutlaka yemek zorundasın. ilk yediğimde ben de o tarifler o kadar güzel görünürken tadı nasıl bu kadar berbat olabilir diye düşünmüştüm ama zamanla hem aslında beceremediğimden olduğunu hem de farkında olmadan nasıl alıştığımı gördüm hayretler. kepeği yoğurtla ya da sütle tüketmek bana kalırsa yapılabilecek en yanlış şey. çünkü bu versiyonuyla tadı gerçekten berbat. eğer tatlı seviyorsan helva dene. hem tüketmenin en lezzetli şekillerinden biri hem de krep vs gibi riski yok. kavurup süt ekliyorsun o kadar:) hem de madem öğrencisin, 1 kerede 2-3 günlük hakkınla yaparsın ve yanında taşıyabilirsin. hem kepeğini yemiş olursun hem elinin altında bi atıştırmalık olur hem de hergün bişey pişirmek zorunda kalmazsın. kendine mutlaka kepeği tüketecek en uygun yöntemi bul. taa marta kadar bu diyeti yapacaksan kepek yemeden yapman sağlığına ciddi zarar verebilir.

      ekmek konusunda da bende artık yemeklerin yanında ekmek aramamak gibi bir alışkanlık oluştu. kepeğimi de genelde kahvaltıda tüketiyorum. öyle olunca hem gün içinde çok daha az acıkıyorum hem de akşam yediğim zamanlardaki gibi şişlik hissetmiyorum.

      tablet tatlandırıcıları sadece içeceklerde kullan. ben tatlılar için takita formtat 60 kullanıyorum hem splendadan daha ekonomik hem de daha fazla miktar olarak. tablet olanlar pişirmeye uygun değil. tatlı da sevdiğin için, kepeği de tüketmekte zorlandığın için hem de sürekli piirme imkanın olmadığı için yine helvaya çıkıyor bütün yollar:) canın çok tatlı çektiğinde başka bir tatlıya elini uzatma ihtimalin olduğunda bi kaşık helva at bakalım ağzına o tatlı krizinden eser kalıyor mu:)

      kepek konusunu aman diyim ihmal etme. tava böreğini de ev kadını dukancılar bile ilk seferlerde tutturamayabiliyorlar sorun etme bunu. zamanla elin alışacak. ben onu soğukta çok seviyorum mesela. içine dereotu ya da maydanoz koyuyorum bol bol peynirle beraber. yanıma alıyorum acıktıkça yiyorum pratik oluyor hem de soğuk hali de gayet lezzetli.

      balık için Simla'nın blogunu takip et o bol bol tarif yapıyor. hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoru

      Sil
  2. Tamam ablam cok sagol tavsiyelerin icin ben kepegi diyete yardimci tok tutmasi icin bir yan besin olarak goruyodum meselenin hayati yonunu vucudun ihtiyaci oldugunu bu sekilde dusunmemistim.Saol.

    Helva evet bende cok seviyorum ama iki kere yaptim acimsi bi TAT vardi bitter cikolata regni alana kadar kavuruyorum ortalik biraz duman alti Pluto avana diorum cok kavurdugum icin mi bide alti yuksek ateste pisiriorum yagsiz yapismaz tavada kavurdiktan sonra latini kisip cooss sutu dokuorm:S...

    Yanlis nerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi ilk paragraftan kitabı okumadığını anlıyorum, bu yapılabilecek en büyük hata olur. madem öğrencisin o zaman okumaya da alışkınsındır:) 13-14 tl bişey hemen en yakın kitapçıdan bir dukan diyeti kitabı edinip oku bunu da sakın ihmal etme. bilmediğin ne çok şey olduğunu anlayacaksın.
      helva için de yanlış baya alenen ortada:) o kadar kavrulur mu duman dumana olana kadar yav:)) tabi acı olur. sen yakıyosun kepeği belli ki. rengi sadece hafif koyulaşacak, kokusu çıkacak o kadar. ateşi de sonuna kadar açma orta ateşte yakmadan hafif hafif kavur. kokusu çıkıp rengi değişince dük sütünü:)

      Sil
  3. Tmm tekrar deneyecegim lakin diyete baslamadan o kitapci senin bu kitapci bnm donup durdugumu sonra dr den temin ettigimi ve iki gun icinde altini sari fosforlu kalemlerle cizerek okudugumu soylemeden edemicem:)....Ihmaller ve unutkanlik boyle yapio ama insani sende haklisin ama sen de takdir edersin ki nasil bir ev hanimi matematik kitabini ya da bir romani vá okudugu ve anladigi halde.uygulamaya gectiginde bu bilgilerle ilk defa tanistigi ve ilgi alanina girmedigi icinde unutmasi ihmal etmesi hata yapmasi normalse bir erkek ve bir ogrenci ve bir gurbetci icinde saniyorum yemegin yenmesinin disindaki butun bilgiler donanimlar birikimler bilincaltina kayip hata yapilabilio kendimi mahkemede gibi hissediorum su an :)... Kitabi okumadin o adami sen oldurdun gibi gelio:)

    Isin sakasi haklisin eda kardesim okumak ayri bilmek ayri anlamak ayri uyguamak ayri muvaffak olmak apayri:).... Ben 3. Mertebedeyim saglikli bir sekikde uygulama ve basarili olmada Sira tesekkurler tesekkurler tesekkurler....

    Ya bu arada bu sayfaya benden baskasi yzmio izninolursa Ben burayi sahipleniorum kafama bise takilir yardima ihtiyacim olursa buraya sana yazacagim mumkunlu mu )??

    YanıtlaSil
  4. hahhahha:))) ok o halde okuduysan sorun yok ama yulaf kepeğinin işlevinin unutulabileceğini düşünmediğimden öyle geldi bana:)

    sayfa da senin olsun başkası yazsa da sorun yok istediğin zaman istediğini yaz:))

    YanıtlaSil