17 Ekim 2012 Çarşamba

Fıstıklı Sarma (Her Evre)


bugün bazı hatunlar fıstıklı sarma muhabbeti yapıp bide üstüne fotoğraf paylaşınca bu fikir aklıma düştü. hemen baba arandı, yeşil gıda boyası olup olmadığı soruldu, 1 paket sipariş edildi. tabi ki kendilerinden misler gibi tereyağla yapılmış, tepsisinde 1 kilo fıstık kullanılmış yufkalara sarılmış fıstıklı sarma performansı beklersek ayıp ederiz:) bir alex değil ama beklediğimden iyi:)

3 yk kepek
3 yk süt tozu
3 yk tatlandırıcı
1 bardak süt
1 tk zeytinyağ
yarım çay kaşığı yeşil gıda boyası
4-5 damla fıstık aroması

şerbeti:
yarımdan 1 parmak fazla su
1 yk tatlandırıcı
2 damla fıstık aroması

kepek ve süt tozunu zeytinyağında helva yapar gibi kavuruyoruz. ama helvadaki kadar abartmıyoruz kavurma işini:) ki tadı belli belirsiz olsun. diğer tarafta gıda boyası, süt ve tatlandırıcıyı iyice karıştırıyoruz. kavrulan karışıma azar azar yedirerek kavurmaya devam ediyoruz. malzemeler sütü tamamen çektiğinde altını kapatıp tezgaha serdiğimiz folyonun üstüne alıyoruz. bir parmaktan biraz kalın olacak şekilde parça parça folyo yardımıyla yuvarlıyoruz, istediğimiz uzunlukta dilimliyoruz. dilimlerimizi yağlı kağıt üzerine alıp 200 derecede fırının ızgara modunda 10 dakika pişiriyoruz ki hafiften sertleşsin. fırından çıkardığımız sarmalarımız hafif ılındıktan sonra üstüne kaynattığımız şerbetimizi gezdirip ister sıcak ister soğuk afiyetle yiyoruz:)

8 yorum:

  1. sen bu işi aştın valla Eda helal olsun canımsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapıyoruz işte bişeyler kendi çapımızda:P

      Sil
  2. Eda Eda Edaa! Canım sana fedaa! :)))

    YanıtlaSil
  3. içine accık ıspanak püresi katılsa performansı ne olur? Aşırı süpper olur mu ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç denemedim öyle ama denense ve bana sa sonuç söylense hoş olur:)

      Sil
  4. inanamıyorum!!! Yaratıcılığın bu kadarı yani!

    YanıtlaSil