30 Ağustos 2012 Perşembe

Kırmızı Mis Puding (Atak Hariç)



of diyorum vay bana vaylar bana:))

3-4 kase için ölçüler:

3 bardak süt
3 tk nişasta
kafanıza göre tatlandırıcı (ben sıvı kullandım, tadına baka baka ekledim)
3 adet kırmızı meyveli poşet çay
yarım çay bardağı sıcak su
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası



sosu için:
yarım bardak sıcak su
yarım tk nişasta
az tatlandırıcı (sosun mayhoş olması lazım)
2 adet kırmızı meyveli poşet çay

puding için olan 3 adet çayımızı sadece rengini çıkaracak kadar sıcak suda bekletiyoruz. rengi çıkınca süte karıştırıyoruz. kalan malzemeleri de ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. ufak bir cezvede sos için poşet çaylarımızı demliyoruz. rengi çıkınca çok çok az suyla erittiğimiz nişastayı karıştırıyoruz (sıcak suya karışırsa nişasta topak olur) tatlandırıcısını ve 2 gıdım gıda boyasını da ekledikten sonra ocağa alıyoruz. karışım koyulaşıp fokurdayınca ocaktan alıyoruz.
ıslattığımız kaselerimize pudingimizi koyuyoruz. 1-2 dk bekleyip üstünde bir tabaka oluştuğunu gördükten sonra sosumuzu döküyoruz. sos pudingi oyup içerilere doğru yol alacak:) buzlukta soğuttuğumuz tatlımızı afiyetle mideye indiriyoruz:)

2 yorum:

  1. tk nedir tatli kasigi mi

    YanıtlaSil
  2. evet tk olarak kullandığım her zaman tatlı kaşığı, çk çay kaşığı yk yemek kaşığı:)

    YanıtlaSil