30 Ağustos 2012 Perşembe

Kakao Soslu Kabak Dondurması (Atak Hariç)



ay allahım allahım bu nasıl bir lezzettir:) ne zamandır yapmak istediğim ama kabak bulamadığım için yapamadığım denemem başarıyla sonuçlandı. çok mesudum:)

Kakao soslu balkabağı dondurması (atak hariç)

Yarım kilo kadar kabak
2-3 kaşık toz tatlandırıcı
yarım bardaktan biraz fazla su
1 bardak light süt
4-5 damla sıvı tatlandırıcı

sosu için:
1 yemek kaşığı kakao
2-3 çorba kaşığı light süt
7-8 damla vanilya aroması
7-8 damla sıvı tatlandırıcı

Toz tatlandırıcıyı yarım bardak suda erittim. Kabakların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra teflon bir tencereye çok üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirip şerbetiyle birlikte ağır ateşte yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak pişirdim.

Bu işlemi tadına baka baka istediğiniz lezzete gelinceye kadar arada karıştırarak ayarlayabilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alarak soğumaya bıraktım. Benim acelem olmadığı için önce balkonda sonra dolapta 2-3 saat soğudular. Daha sonra soğuyan ve suyunu çeken kabakları önce çatalla sonra blenderla iyice ezdim. Pürüzsüz kıvama gelen kabakları tekrar teflon bir tavaya alarak 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave ederek pişirdim. En son kıvamını alan sütlü kabak karışımını ateşten aldıktan sonra da karıştırmaya devam ettim. Bu aşamada tadına bakarak 4-5 damla sıvı tatlandırıcımı da ilave ettim. Başka bir kapta sos malzemelerini iyice karıştırdım. Paşabahçe’nin koni şeklindeki ufak taslarını ıslattıktan sonra biraz sos biraz kabak şeklinde doldurdum ve buzluğa attım. 1 saat sonra çıkardığımda dışı donmuş içi yumuşak harika bir dondurma olarak karşımdaydı:) isterseniz 2-3 saat bekleterek tam dondurma kıvamını almasını sağlayabilirsiniz.
*Bu tariften 3 dolu dolu tas çıktı ve 1 tanesi bile hem çok doyurucu hem tatlı ihtiyacınızı tamamen yok edecek lezzette:)
*Kakao miktarı 1 tanesinde günlük sınırınızdan az oluyor ama bu tatlıyı yediğinizde başka kakao kullanmamaya dikkat edin.
*Balkabağının sindirim üzerindeki son derece olumlu etkisini araştırırsanız ilk fırsatta bu tatlıyı yapacağınıza eminim:) Afiyet olsun.

1 yorum: