31 Ağustos 2012 Cuma

El Açması Tadında Ispanaklı Börek (Atak Hariç)


Misssss kokulu anne yapımını andıran el açması tadında ıspanaklı böreğe hayır diyebilir misiniz? bence şu görüntüyü görüp hayır dememelisiniz. derseniz de siz bilirsiniz:P

ps (protein sebze) günlerimin baş tacı, en doyurucusu en lezzetlisi oldular kendileri şu kısacık zaman diliminde.  aynı tariften ıspanağı çıkararak sp (saf protein) günlerinizi de şenlendirebilirsiniz. buyrun yapılışına:


içi:
200 gr ıspanak
100 gr light peynir
tuz, karabiber

hamuru:
3 yk yulaf kepeği
2 yk süt tozu
2 yumurta
1 tk mısır unu
1 çk kabartma tozu (ben karbonat kullandım)
1 tk tatlandırıcı (şart, sizra kepek tadını o yok ediyor)
1 çok tepeleme yk yoğurt

ıspanak kavrulur, pişmesine yakın peynir eklenerek biraz eritilir. tuzunu peynirin tuzuna göre ayarlayın. hamurun tüm malzemesi çırpılmadan iyice karıştırılır. topak kalmaması yeterli. elde ettiğimiz hamurun yarısı baton kek kalıbına dökülür. ortasına ıspanaklı iç yerleştirilip kalan hamurla kaplanır. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir. sonra derece 100'e düşürülerek içinin iyice pişmesi sağlanır. en son 5 dk daha 200 derecede pişirilip üzeri kızartılan böreğimiz servise hazır hale gelir. sıcak sıcak yerseniz tamamını silip süpürme ihtimaliniz var kepek limitine dikkat ediniz:)

22 yorum:

  1. Bu akşamki yemeğim oldu kendileri..ama bence tatlandırıcı olmasa da olurmuş..benim kepek tadıyla bir sorunum olmadığından, bidahakine tatlandırıcı koymayacağım.. (Gerçi bu haliyle bile yarıdan çoğunu yedim ya, neyse.. :))

    Nil Eylül..

    YanıtlaSil
  2. tabi damak zevkine öyle uyuyorsa neden olmasın:) deneyip beğenmene çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. ne yumurta kokusu, ne kepek kokusu, ki severim kendilerini. vallahi el acmasi tadinda. haha yerken bakiyorum elimdekine tadi nassi böyle güzel oldu diye. ya da diyet iyice basimiza vurdu. edaaa edaaa ellerine, fikrine saglik

    YanıtlaSil
  4. bu tarifte 2 yumurta sarılarıyla mı beraber Edacım?

    YanıtlaSil
  5. Eda bu tarifini de yaptim super oldu birazcik genis bir tepside yaptim biraz daha ince oldu tadi cok guzel oldu eline saglik

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim. peynir ve maydanozla denedim tarifi, süper oldu. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  7. cnm bunun kepeğini 1 yemek k azaltıp süttozunu 1ymk kaşığı artırsak olmaz mı :?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye? zaten topu topu 3 yk kepek var içinde?

      Sil
  8. ya tesekkurler şimdi yapıcam tarifi de 25 kilo nasıl verdiniz =S ben dukana 15 gün önce başladım 14 gun atak yaptım =)) 7 kilo verdim suan kılo vermem durdu bugün sp gectım 5/5 yapıcam daha 20 kılom var verilecek :S nekadar zaman gerekiyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı okumadan diyeti yapmanın ciddiyetini hala kavrayamamış insanlar olmasına hakkaten üzülüyorum. 14 gün atak yaptıysanız acilen bir doktora görünün. böbreklerinize ciddi şekilde zarar vermiş olabilirsiniz.

      Sil
  9. Çok haklısınız Eda Hn.

    Bu güzel tarif midemi şenlendirdi, elinize sağlık. Gecenin körü olmasaydı da sıcak yeseydim daha da nefis olacaktı eminim söylediğiniz gibi. Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler, tuzlularda çok sıkıntı çekiyordum, akşama da hamburger var inşallah:)

    YanıtlaSil
  10. Neden sinrlendiniz anlmadım nyssee =S

    YanıtlaSil
  11. Edaaaa harikasin.ellerine saglik tesekkurler ;)

    YanıtlaSil
  12. Edacım,ben patlicanla yapmak istiyorum bu boregi.olurmu sence,ne dersin? Cevabını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Cevap gecikecek sanırım :) ben şansımı deniyorum,patlicanla yapiyorum.sonucu burdan paylaşırım yine ;)

    YanıtlaSil
  14. Kozlenmis patlicanla yaptım,enfes oldu :) tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  15. mısır unu kullanmamıza izin var mı??

    YanıtlaSil
  16. Sut tozu yerine light sut kullanabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  17. merhabalarr eda hanım, Simdiye kadar yulaf kepegiyle yaptığım en lezzetli poğaça diyeceegim cunku pogaca gibi oldu ve inanılmaz lezzetlii paylaşım için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. şimdiye kadar yulaf kepegiyle yaptığım enn güzell tarif diyebilirim.. paylaşım için çok çok teşekürler...

    YanıtlaSil