21 Ekim 2012 Pazar

Otlu Mahlepli Ekmek (Her Evre)


bu aralar kafayı dereotuyla bozdum. napsam napsam tuzlu bişeyler yapsam diye düşünürken eldeki malzemeyi karıştırdım bu çıktı piyasaya.

4 yumurta
4 yk yoğurt
6 yk süt tozu
1 paket kabartma tozu
1 çk mahlep
çeyrek demet dereotu
4 yk yulaf kepeği
4 yk lor
1 çk tatlandırıcı
yarım çay bardağı süt

sadece yumurta aklarını ayırıp, lor ve dereotunu en sona bırakacak şekilde diğer tüm malzemeyi karıştırdım. yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpıp karışıma ekledim. 175 derecede yaklaşık yarım saat pişirdim. ekmeğim hazır:)

bu da içi pişti mi acaba diye düşünecekler için peşinen:)

7 yorum:

  1. eda süt tozu 8 kasık koyunca süt tozum bitiyo hemen :(((( cok masraflıı ama değğer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla sorma süt tozu benim de bütçemi en çok sarsan şey:))

      Sil
  2. Merhabalar Eda,
    bu ekmegi mahlepim olmadigi için mahlepsiz denedim dun, cok guzel kabardi. pisme suresi bitince firini kapatip içinde birakayim dedim ama 5 dk sonra gelip baktiimda fosss sonmus ekmegim cok uzuldum. mahlep olmadigi için sondugunu zannetmiyorum ama nedenini de bulamadim. yine de tadi cok guzel. ellerine saglik, hosçakal!
    Sultan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o nazlı gözümden kaçmadı ama düzeltmişsin neyse:)) şimdi bu ekmeğin sönmesine oldukça şaşırdım çünkü tok tok oluyor sünger gibi değil formatı sönmemesi lazım. malzemeye göre kalıbın büyük olabilir mi? kaşıkları tepeleme koyuyosun dimi?

      Sil
  3. merhabalar, açııkçası sizin tarifleri görünce sevindim ekmekler gerçekten çok ekmek gibi gözüküyordu, ama bu tarifi yaptım içi pişmedi, kek kalıbını yağlıyor musun ve acaba 175 derece fazla mı geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağlama kalıba göre değişiyor. derece de fırına göre. bir sonrakini böyle kalıpta değil de geniş yayvan bir tepside yapın bence yağlı kağıt koyarak

      Sil
  4. NE KADAR YİYOSUNUZ 1 ÖGÜNDE

    YanıtlaSil