10 Ekim 2012 Çarşamba

Dukan Muhammara (Atak Hariç)


kendilerini bilenler biliyor, bilmeyenlerle tanıştırayım, bu güzelliğin adı muhammara. benim gibi kahvaltılık sostur, efendim acılı ezmedir, acıkadır çemendir bayılanlara müjdeler olsun a dostlar:) canım nassssssssıl çekiyordu ki Jas Halfdukan denen mezelerin efendisi salataların piri imdadıma yetişti:)) yani aslında tarif by Jas:))

3 yk ev yapımı biber salçası
125 gr lor (2 tepeleme yemek kaşığı kadar)
2 diş sarımsak rendesi
kimyon
gerekirse yumuşatmak için accık su:)

bütün malzemeyi bir güzel karıştırınız, afiyetle yeyiniz:)) valla bu kadar. tadı mis mis. gerçek muhammaradan farkı yok nerdeyse. gerçeğinde etimek ya da ekmek kullanılıyor, isterseniz içine dukan usulü ekmekte ufalayabilirsiniz ama ben bu haliyle bayıldım hakkaten. deneyin görün:) mis gibi kreplere sarın ya da ekmeklerinizi kızartıp üstüne sürün ki dadından yenmesinler. afiyet ola:)


13 yorum:

  1. Merhabalar Eda,

    ellerine saglik da benim "lor" gibi bi buyuk sorunum var buralarda. buralarda diyorum Fransa'da yasiyorum, burdaki butun turk urunleri satan marketlere baktim ama maalesef bulamiyorum. yani kahvaltida falan onemli diil, cunku %3 ya da 7 yagli krem peynirler buldum ama sorun icinde lor olan bazi tarifleri tutturamiyorum. yani simdi itiraf etmek gerekirse bazen lor yerine beyaz kalip peynir katiyorum ama vicdan olarak hiç rahat diilim. cunku %40-45 yagli. Lor yerine ne kullanabilirim bi fikrin varmi diye soracaktim??
    (Bu arada siz yerine, sana isminle hitap etmekten alikoyamadim kendimi, cunku blogun oyle sicak ve sen oyle samimi icten yaziyorsun ki...)
    hersey için tekrar tesdekkurler!

    Sultan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yurtdışındayım, ricotta peyniri kullanmanı tavsiye ederim.

      Sil
  2. Merhaba Sultan
    Carrefour'dan Fromage Frais alin 0% yag oranli. Lor Peyniri gordugunuz her tarifte kullanin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Nazli,
      sorma cok mutluyum cok!! buldum lor peynirini sonunda. Auchan'da Ricotta, bikaç markanin var Ricotta'si. %6 yag orani , tadi super kahvaltida bile ekmege surup yemek için ideal. 250gr lik kutu 1€50. bilgi olsun. Fromage frais'den zaten hiç konusmaya gerek yok, can dostum o benim, en cok tukettigim seyler arasinda (soslarda, tatli krizlerinde...)Yine de coook tesekkur ederim cevabin için, hosçakal!
      Sultan

      Sil
    2. burda bi muhabbet dönmüş ne güzel ama ben kaçırmışım:))

      Sil
  3. Az önce yaptım şahane oldu ama benimkinin rengi seninki gibi açık olmadı nedense:( Ama tadı süper:):):)

    YanıtlaSil
  4. Dukan Hediye20 Ocak 2013 11:39

    Özlediğim tat. Harika oldu. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım ellerinize sağlık :D da ev yapımı yerine normal marketten alınmış biber salçası kullansak olmaz mı? zaten onda da %1 yağ falan var

    YanıtlaSil
  6. jale nebioğlu30 Mart 2013 13:23

    eda hanım bu muhammara benim bir numaram üç aydır dukancıyım kahvaltımdan bir gün bile eksik olmadı cevizli yağlı yapardık eskiden ama böylesi daha güzelmiş

    YanıtlaSil
  7. düzeltme " dadından yinmesinler". sevgiler

    YanıtlaSil