21 Aralık 2012 Cuma

Soyalı Mantar ve Tavuk Kızartma (Atak Hariç)


bugün coştum:) özlemişim ama naaapim:)

bunu yayınlamak gibi bi niyetim yoktu ama benim gibi tavuk ve mantarla yapılan sulu sote tarzı yemeklerden sıkılanlara, sulu yemek gibi değil kızartma gibi yemek isteyenlere alternatif olur diye düşündüm zira ikisi de aşırı pratik ve çok az malzemeli.

4 parça piliç kalça şiş
6 adet iri mantar (ya da 12 adet küçük)
2 yk soya sosu
1 tk zeytinyağ

bu kadar:) kalça şişlerin yağlarını iyice ayıklayıp kuşbaşı doğradım. kızdırılmış teflon tavada harlı ateşte kavurdum. hiç yağ koymanıza gerek yok. önce hafif su salıyor ama çekince aynen böyle çıtır çıtır kızarıyor. başka bir teflon tavada ince doğradığım mantarları kavurdum ateş yine harlı olacak. biraz yumuşayınca zeytinyağını ekledim, kavurmaya devam ettim. pişmesine yakın soya sosunu da ekledim ve sosu tamamen çekip karamelize olana kadar kavurdum. sonra dukan ekmeğim eşliğinde mis gibi yedim:) deneyenlere afiyet olsun şimdiden;)


1 yorum:

  1. Bu tarifi henüz denemedim, ama limonlu kek yaptım harika oldu. Süpersiniz, tarifler için çooook teşekkürler. Sezen.

    YanıtlaSil