22 Şubat 2013 Cuma

Bereketli Kek (Atak Hariç)


niyetim bambaşka bişeydi ama kısmetimize bu çıktı:) asıl niyetim olan şeyi daha sonraya erteledim. en büyük boy fırın tepsisini kaplayacak kadar kocaman olan bu keki 4 günde yiyebilirsiniz. üstelik içinde tek yumurta var.

12 yk yulaf kepeği galeta karışımı (8 yk kepeğe eş değer)
4 yk süt tozu
3-4 yk mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 yk kakao
5-6 yk tatlandırıcı
1.5 çay bardağı süt
1 yumurta
vanilya aroması


önce kakao hariç kuru malzemeyi tamamen iç içe geçip tek renk olana kadar karıştırın. sonra sütü ekleyin. en son yumurtayı da ekleyip iyice karıştırın. harç kaşığın zor dönmesini sağlayacak kadar katı olacak. baya yapış yapış bir hamur. bu hamurdan 4-5 yk kadar bir yere ayırıp kalanına kakaoyu ekleyin ve hiç toz halinde kalmayana kadar karıştırın. ben yağlı kağıt kalmadığından folyo kullandım. birazcık yağladım yapışmaması için. kağıt ya da folyo üzerine kakaolu karışımı iyice yayın. sonra sade olan karışıma vanilya aromasını da ekleyip karıştırdıktan sonra kakaolu karışımın üzerine yayın. yağlı kağıdın bir ucundan diğer ucuna katlayın. üstte kalan kağıt ya da folyoyu hamurdan ayırabildiğiniz kadar ayırın. üstü açık kalacak yani. biraz yapışıyor ama kek kabarınca yapışan kısmı da kapladığından problem olmuyor. pişip kek kabardıkça üstü açılıyor. ben en üstüne biraz portakal sorbe sürdüm. nefis oldu:)

bu da kendilerinin üstüne portakallı modifiye dukanella sürülmüş hali:)

6 yorum:

  1. Hah, sonunda. Sürekli herşeyi az az ve günlük pişirmekten yoruldum. Bu tarif tam benlik. Allahım ne olur, benim fırın bunun içini dışını pişirmeyi başarsın, amin!

    Tarif için teşekkürler. Pazartesi ilk iş bunu yapıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Yaptım. Memnun kaldım. Çok kuru bir kek oldu ama güzel pişti. Çok da doyurucu. Fonksiyonel yani:)

    YanıtlaSil
  3. tariflere baktım da sağlıklı yaşamdan ziyada nasıl pis boğazlık yaparım ama mümkün olduğunca az kalori alır ve bundan en az zararı görürüm mantığı var gibi geldi...yani çakma nutellelar, brownieler,pizzalar, kurabiyeler vs vs...ben bunları normalde bile ağzıma sürmüyorum, çok canım tatlı isterse %85 bitter çikolata yiyiyorum 1-2 tablet ya da az şekerli bir sütlaç yapıyorum, ekmek yiyeceksem de öğün başına 1 dilim organik tam buğday ekmeği yetiyor bana
    yıllardır bu şekilde beslenip 1 kilo bile almadan hayatımı geçiriyorum
    bence siz diyetten ziyade yaşam amacınızı gözden geçirin, pis boğaz olmaya devam mı etmek istiyorsunuz yoksa sağlıklı beslenmek mi amacınız?

    YanıtlaSil
  4. bu gereksiz yorumu yapmaktaki amacınız neydi sayın 'adsız' bilemedim ama, pis boğazlık olarak tanımladığınız şey yediğinizden zevk almaksa evet pis boğazız. bi sıkıntı mı var? yaşama amacımızı bize hatırlattığınız için çok acaip minnettarız. size bitter çikolatalarınızla mutluluklar, uzak olalım, mutlu olalım.

    YanıtlaSil
  5. Eda çok iyi yapistirmissiniz cevabı. Beğen butonu olsa tıklasam dedim resmen. Herseye muhalefet, en iyiyi en saglikliyi bilen arkadaslar böyle hariçten maval okuyabiliyorlar. Sen bosver:)))) yeni tariflerini merakla bekliyoruz biz, pis boğazlar olarak!!!

    YanıtlaSil
  6. Bir pis boğaz olarak bu kekten yapmak istiyorum :)
    Ama yulaf kepegi galeta karışımı yok burda. (Almanya). 8 yk yulaf kepegi eklesem de olur mu ki??

    YanıtlaSil