8 Şubat 2013 Cuma

Dev Hamburger Ekmeği ve Protein Deposu Sandviç (Atak Hariç)


hamburger ekmeğimi bilmeyen kalmadı sanırsam:) bu sefer kocaman bi tane yapıp arasına birşeyler doldurayım dedim. şahane bir omletle sandviç yaptım. hem ekmeği hem de omleti bir de böyle deneyin.

malzemeler hamburger ekmeğimin malzemeleri. sadece kepek yerine galeta karışımı kullandım ve ölçü arttırdım.

6 yk süt tozu
3 yk yulaf kepeği galeta karışımı
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
kuru malzemeyi boza kıvamına getirecek kadar süt
1 çk tuz

önce kurular, sonra süt, en son da yumurtaları ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştırın. yağlı kağıt serilmiş küçük boy yuvarlak tepside, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ama dikkat edin süt tozu hemen yanabiliyor.

ben ekmeği 4'e bölüp arasına tam bir protein bombası omleti yaptım.

2 yumurta (1 tam 1 yumurta beyazı da olabilir
2-3 dilim pınar delight salam/jambon/füme ne tercih ederseniz
didiklenmişi 2 yk edecek kadar civil peyniri
2 yk lor
yarım çay bardağı süt
çemen tozu, karabiber
1 tk zeytinyağı

salamları küçücük doğrayıp zeytinyağı, çemen ve karabiberle birlikte iyice kızarana kadar kavurun. suda bekletilip tuzu alınmış civil penirini de ekleyip eritin. bir kapta yumurta, lor ve sütü iyice karıştırıp tavaya dökün. altını kısıp üstüne cam bir kapak kapatın. hiç sulu yeri kalmayana kadar karıştırmadan pişirin. altı iyie kızardıktan sonra arkasını çevirin. tamamen pişince sandviç ekmeklerinizin arasına koyup sıcak sıcak götürün:) misss gibi doyurucu bir protein deposu değil de nedir bu:)


4 yorum:

  1. Ben bile yapabildim! 3 ayda onlarca kez ekmek pişirmeyi deneyip her defasında hüsrana uğrayan ben bile bu ekmeği ilk denememde (bugün) yaptım. Set üstü fırınımda içi dışı nar gibi pişti (en çok buna şaşırdım) ve tadı çok güzel oldu. Eda hakikaten teşekkür ederim. Aklına sağlık. Yine senin tarifin olan beyaz ekmekten sonra bu ikinci başarı hikayem oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Süt tozu olarak hangi markayı kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  3. Pinat süt tozu. Kullaniyo herkesz

    YanıtlaSil
  4. Salam yasak değilmiydi

    YanıtlaSil